1. Griekenland
  2. Panormos (Rethymnon, Kreta)
  3. Rodialos
image

Rodialos

Locatie en atmosfeer

Rodialos, Grieks voor granaatappel, is een bijzonder gebouw. In de jaren ‘80 bouwde Mary Frangaki de villa, waarbij ze werd geïnspireerd door de Minoische beschaving, het volk dat van circa 3500 tot ongeveer 1000 voor Christus op Kreta leefde. Er is gebruik gemaakt van traditionele materialen als steen, klei, marmer en hout. Ook de gebruikte verven zijn op natuurlijke basis en in de kleuren die u ook aantreft in de Byzantijnse kunst, Minoïsche schilderingen en de natuurlijke omgeving. Al tijdens haar loopbaan als televisieproducent was Mary gefascineerd door de natuur en milieubescherming, wat ze nu tot uiting brengt tijdens culinaire workshops met biologische - en authentiek Kretenzer gerechten.

Faciliteiten en aanbod

Rodialos is gebouwd rondom een kleine patio met een granaatappelboom. De meeste vertrekken hebben vensters of deuren aan zowel de noord- als zuidzijde, die een prachtig uitzicht over zee bieden en die tijdens de hete zomermaanden de befaamde Meltemi, een droge noordwestenwind die vaak in de middag opsteekt, toelaat en de lucht binnenshuis verkoelt. Het huis heeft vier slaapkamers: een met een open badkamer en drie tweepersoonskamers die over twee aparte badkamers beschikken. Het huis heeft een groot woongedeelte met veranda en uitzicht op zee. Rondom Rodialos wordt het land door Mary en haar echtgenoot Kostas bewerkt. Ze verbouwen er biologische groenten en fruit, die vervolgens in de maaltijden worden verwerkt. Vanaf Rodialos loopt u circa 20 meter door de tuin tot de rotsachtige kust, waar u via een trap naar zee kunt afdalen.

Omgeving en activiteiten

Vanuit de villa is het een korte wandeling naar Panormos, een vissersdorp met mooie strandjes en diverse bars en restaurants. Het dorp stamt uit de Minoïsche periode, toen het een haven van enig belang had. Het herbergt ook enkele invloeden uit de tijd van de Venetiaanse overheersing en er zijn neoklassisistische stijlkenmerken. Vanaf de jaren ’30 verloor de haven van Panormos haar belang in de handel over zee. Mary en Kostas weten precies wat er op Kreta op cultureel gebied te doen is en kunnen u daarbij adviseren of een excursie voor u regelen. Ook kunt u met Mary een kook-, yoga-, dans- of muziekprogramma uitstippelen om uw verblijf een extra dimensie te geven.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Engels, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen8Aantal huisjes/appartementen1-2 Prijzen op aanvraag

Groepsverblijf

Aantal personen8Aantal kamers4Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 60 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijt€ incl.Lunch€ 20Diner€ 20Afstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)15

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Wijnbouw en/of olijfteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadRethymnonDichtstbijzijnde dorpPanormos