1. France
  2. Pays de la Loire
  3. Noirmoutier-en-l'Île (Vendée)
  4. Huttopia Noirmoutier
Small map
image

Huttopia Noirmoutier

Location and atmosphere

Deze Huttopia camping ligt op het eiland Noirmoutier in een ongerept dennenbos aan de Atlantische Zee-kust. Het gebied wordt beheerd door het Office National des Forêts. Het bestaat hoofdzakelijk uit de zoutmoerassen van Noirmoutier, die zich vroeger uitstrekten over 700 hectare, een kwart van het eiland. De zoutmoerassen van Müllembourg liggen tussen de camping en het dorp en zijn geklasseerd als natuurreservaat om trekvogels zoals kluten, bergeenden, visdieven en steltkluten, die op hun migratie hier uitrusten, te beschermen. In de winter verblijven hier talloze vogels die geregeld door de vloed uit het Baie de Bourgneuf worden verjaagd, zoals steltlopers, branta's en verschillende soorten eenden. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Facillities

De camping van 12 hectare heeft zonnige en schaduwrijke staanplaatsen waarvan een deel aan de kust met prachtig uitzicht op de oceaan en directe toegang tot het strand. De ingerichte tenten, voor vier tot vijf personen, gaan op in de natuurlijke omgeving. Er is een serviceplaats voor campers. Voor een hapje kunt u in het hoogseizoen terecht in de snackwoonwagen. 's Morgens is er brood en croissantjes, die u vooraf moet bestellen. Voor de eerste levensbehoeften en enkele streekproducten kunt u terecht bij de campingkruidenier. Naast strandvertier biedt de camping recreatie zoals een jeu-de-bouleterrein, tafeltennistafels en worden sporttoernooien georganiseerd. Voor de kleintjes is er een speeltuin en kinderrecreatie. In het hoogseizoen zijn er gevarieerde avondvoorstellingen met muziek, goochelen of circus.

Surroundings and activities

De camping is ideaal gelegen. U kunt gemakkelijk te voet of met een gehuurde campingfiets naar het centrum van Noirmoutier: een levendig, kleurrijk dorp met talloze winkels en een grote markt rond een oud château-fort uit de XIIe eeuw, een kerk en de vissers- en jachthaven. Ook het bos van La Chaize met eik en mimosa is een favoriete fietsbestemming. De Route du Sel loopt over het hele eiland van La Pointe de l’Herbaudière in het noorden naar La Pointe de la Fosse in het zuiden (Pont de Noirmoutier) en dirigeert u langs de zoutmoerassen en traditionele dorpjes als Epine en La Guérinière.

General information

Opening times campsite13-04 t/m 24-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, FrenchDutchEnglishFrench

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches613Number of tent pitches513prices per person€ van 15,90 tot 39Price per child (<12)€ 0 tot 4,30Tent rental price per day€ 54-139

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Wifi

Boatrent

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)12

Sea, beach, dunes, lagoon

Route description

Nearest cityNantes (86 km), Saint-Nazaire (80 km), La Roche-sur-Yon (88 km)Nearest villageNoirmoutier-en-l’Ile (2 km)