1. Frankrijk
  2. Pays de la Loire
  3. Noirmoutier-en-l'Île (Vendée)
  4. Huttopia Noirmoutier
image

Huttopia Noirmoutier

Locatie en atmosfeer

Deze Huttopia camping ligt op het eiland Noirmoutier in een ongerept dennenbos aan de Atlantische Zee-kust. Het gebied wordt beheerd door het Office National des Forêts. Het bestaat hoofdzakelijk uit de zoutmoerassen van Noirmoutier, die zich vroeger uitstrekten over 700 hectare, een kwart van het eiland. De zoutmoerassen van Müllembourg liggen tussen de camping en het dorp en zijn geklasseerd als natuurreservaat om trekvogels zoals kluten, bergeenden, visdieven en steltkluten, die op hun migratie hier uitrusten, te beschermen. In de winter verblijven hier talloze vogels die geregeld door de vloed uit het Baie de Bourgneuf worden verjaagd, zoals steltlopers, branta's en verschillende soorten eenden. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Faciliteiten en aanbod

De camping van 12 hectare heeft zonnige en schaduwrijke staanplaatsen waarvan een deel aan de kust met prachtig uitzicht op de oceaan en directe toegang tot het strand. De ingerichte tenten, voor vier tot vijf personen, gaan op in de natuurlijke omgeving. Er is een serviceplaats voor campers. Voor een hapje kunt u in het hoogseizoen terecht in de snackwoonwagen. 's Morgens is er brood en croissantjes, die u vooraf moet bestellen. Voor de eerste levensbehoeften en enkele streekproducten kunt u terecht bij de campingkruidenier. Naast strandvertier biedt de camping recreatie zoals een jeu-de-bouleterrein, tafeltennistafels en worden sporttoernooien georganiseerd. Voor de kleintjes is er een speeltuin en kinderrecreatie. In het hoogseizoen zijn er gevarieerde avondvoorstellingen met muziek, goochelen of circus.

Omgeving en activiteiten

De camping is ideaal gelegen. U kunt gemakkelijk te voet of met een gehuurde campingfiets naar het centrum van Noirmoutier: een levendig, kleurrijk dorp met talloze winkels en een grote markt rond een oud château-fort uit de XIIe eeuw, een kerk en de vissers- en jachthaven. Ook het bos van La Chaize met eik en mimosa is een favoriete fietsbestemming. De Route du Sel loopt over het hele eiland van La Pointe de l’Herbaudière in het noorden naar La Pointe de la Fosse in het zuiden (Pont de Noirmoutier) en dirigeert u langs de zoutmoerassen en traditionele dorpjes als Epine en La Guérinière.

Algemene informatie

Openingstijden camping13-04 t/m 24-09ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, FransNederlandsEngelsFrans

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen613Aantal tentplaatsen513prijs per persoon€ van 15,90 tot 39Prijs per kind (<12)€ 0 tot 4,30Huurprijs tent per dag€ 54-139

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)12

Zee, strand, duinen, lagune

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadNantes (86 km), Saint-Nazaire (80 km), La Roche-sur-Yon (88 km)Dichtstbijzijnde dorpNoirmoutier-en-l’Ile (2 km)