1. France
  2. Franche-Comté
  3. Bourguignon-lès-Morey (Haute-Saône)
  4. A-Rigaud
image

A-Rigaud

Location and atmosphere

A-Rigaud ligt bij het dorpje Bourguignon-lès-Morey. De boerderij gaat al heel wat eeuwen mee. Onder de eetkamer bevinden zich gewelvenkelders die ongeveer 1000 jaar geleden gebouwd zijn. De hoeve ligt tegen de rug van de Roche Morey en heeft een wijds uitzicht over het dal. De grote biologische moestuin verschaft de ingrediënten voor de maaltijden die Jenny 's avonds voor haar gasten op tafel zet. Er wordt biologische wijn van eigen wijngaard geschonken. Van de fruitoogst, appels, peren, kersen en pruimen, wordt jam en appelmoes gemaakt. In 2008 is er een nieuwe, CO²-neutrale verwarmingsinstallatie geplaatst. Op hout gestookt en voorzien van een buffervat om restwarmte op te vangen.

Facillities

De camping telt zes ruime staanplaatsen voorzien van elektriciteitsaansluiting. Voor de kampeerders zijn er moderne sanitaire voorzieningen. In de boerderij verblijft u naar wens in één van de drie verbouwde kamers of in het inpandige appartement, alle gelegen op de begane grond. Naast een biologische table d’hôtes biedt A-Rigaud volledig verzorgde wandelarrangementen en een scala aan workshops: van zang of schilderen tot fotografie.

Surroundings and activities

Archeologische opgravingen tonen aan dat Bourguignon-lès-Morey al 6000 jaar bewoond wordt. In het dorpje is een klein museum waarin vondsten zijn te bezichtigen. Ook nabijgelegen steden als de vestingstad Langres en Besançon, met citadel en Sint-Janskathedraal als voornaamste blikvangers, hebben een rijke geschiedenis en een keur aan bezienswaardigheden. Ten oosten van Besançon ligt de Gouffre de Poudrey. Dit is de grot met de grootste zaal van Frankrijk met een omtrek van maar liefst 600 meter.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite21-04 t/m 09-09

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons10Number of rooms4Price single room per night63Price double room per night€ 67,50 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 395 per unitPrice largest unit per week€ 450 per unit

Farm camping

Total number of pitches6Number of tent pitches3Price tent per night€ 17,50Price caravan/camper per night€ 17,50

Food

Breakfast€ 7,50Dinner€ 21,50Distance to supermarket15 kmDistance to restaurants15 km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)350

Route description

Nearest cityFayl-Billot (18 km)Nearest villageCharmes-Saint-Valbert (6 km)