1. France
  2. Pays de la Loire
  3. Saumur (Maine-et-Loire)
  4. Huttopia Saumur
Small map
image

Huttopia Saumur

Location and atmosphere

Vanaf Camping Huttopia Saumur kijkt u vorstelijk uit over de Loire-vallei, het land van kastelen en de omringende wijngaarden. In een half uur fietst u naar het beroemde château van de gelijknamige stad.

Facillities

Naast verschillende staanplaatsen zijn er ingerichte tenten (toile-et-Bois), chalets en luxe caravans met grote houten terras te huur. Sommige plaatsen hebben uitzicht op de Loirevallei. In het hoogseizoen wordt er wekelijks een wandeltocht georganiseerd. Er zijn twee zwembaden en splinternieuwe sport- en speelterreinen en een fitnessruimte. Voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals ponyritjes en middeleeuwse workshops waarbij je in de huid van een ridder kunnen kruipen, voetbalwedstrijden, jeu-de-boulescompetities, boogschieten, kooklessen, muziekavonden en films in de buitenlucht. Deze camping heeft een Accueil Vélo label waarmee het fietsers services aanbiedt zoals een overdekte fietsenstalling en reparatiekit, een gastvrije ontvangst met praktische informatie en advies over fietsroutes en het weer en aangepaste services zoals bagagetransfer, wassen en drogen van de was, verhuur van fietsen en accessoires en reiniging van uw vehikel. Kortom, een camping waar het een jong gezin aan niets ontbreekt.

Surroundings and activities

Saumur ligt in het hart van het oude graafschap Anjou en deze regio is dan ook vooral befaamd om zijn vele kastelen. Het is een lichtglooiend landschap met uitgestrekte wijngaarden, landbouwgebieden met artisjok en asperges, fruitboomgaarden en bossen. Het landschap is door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. Maar toch wel vooral vanwege de vele kastelen. Omdat het gebied nagenoeg nooit werd geteisterd door oorlogen, kunt u hier ruim 1000 jaar architectuurgeschiedenis aanschouwen: van de zware, vooral functionele donjons en verdedigingswerken uit de beginperiode tot de latere, rijkelijk geornamenteerde Barokke ontwerpen. Nog recenter werd de stijl juist weer soberder, maar vooral het interieur rijker. Ook Saumur heeft zijn authenticiteit weten te bewaren: niet alleen om zijn kasteel, maar bijvoorbeeld om de grotwoningen. Ze worden tegenwoordig vanwege hun ideale temperatuur vaak gebruikt als wijnkelder of champignonkwekerij. Andere worden nog steeds bewoond of zijn als vakantiehuisje in gebruik. En ook op het gebied van culinaire tradities, fouées, pommes tapées …, en de Loire-wijnen die u op de camping of in één van de wijnkelders in de omgeving kunt proeven. Elke maandagavond komt de markt naar u toe waar u deze lokale specialiteiten kunt ontdekken. De Loire-vallei leent zich uitstekend om te fietsen of voor boottochtjes over de Loire in een toue cabanée.

General information

ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons5-6Price smallest unit per week€ 390-973 (65-139 per nacht) Price largest unit per week€ 511-1050 (73 - 150 per nacht)

Normal camping

Total number of pitches159Number of tent pitches105prices per person€ 21,50-51Price per child (<12)€ 0-4,80Caravan rental price per day€ 65-139Tent rental price per day€ 42-119

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket0,1-6 kmDistance to restaurants0,1-6 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Sports facilities

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Children's books

Highchair

Cot

Meeting place for young people

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Stream, river, canal

Route description

Nearest citySaumurNearest villageSaint-Hilaire-Saint-Florent