1. Frankrijk
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Saint-Michel-de-Dèze (Lozère)
  4. La Combe de Ferrière
image

La Combe de Ferrière

Locatie en atmosfeer

Temidden van een van de ruigste gebergten van Europa, de Cévennes, ligt op circa 600 meter hoogte La Combe de Ferrière. Het is een oude boerderij, waarvan het meest klassieke gedeelte stamt uit de 12e eeuw. Vanaf het terras en de natuurcamping heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Op het terrein ligt de zogenaamde Mas ofwel het boerenhuis, de camping en verder vooral bossen, wandelpaden en onder in het dal enkele beekjes. U kunt een rondleiding krijgen langs de vele bijzonderheden van de Mas. Deze accommodatie ontving al twee milieuprijzen. In de zomer is de gehele accommodatie op naturisme ingesteld.

Faciliteiten en aanbod

De camping is verdeeld in kleine veldjes op verschillende terrassen. De twee gîtes voor twee tot zes personen, elk ingericht met twee slaapkamers, liggen op het kampeerterrein. Deze leistenen huisjes zijn onlangs gerestaureerd met behoud van de prachtige, originele boogdeuren en de typische Cevenolse ramen. De drie studio’s, een voor twee à drie personen, de andere twee voor twee à vier personen, liggen op de plek van de oude zijderupskwekerij. In de huisjes vindt u geen televisie of een geluidsinstallatie. Wel zijn er spelletjes, beschrijvingen van wandelingen, informatie over de streek en vooral rust, stilte en een overweldigende natuur. De eigenaren wonen zelf in de Mas boven de studio’s. Hier is internetverbinding en de wasmachine. De eigenaren wonen hier al 22 jaar en vertellen u graag over de streek, de mooiste wandelingen, de leukste dingen om te doen en de lekkere restaurantjes. La Combe de Ferrière beschikt over een zwembad, een bar- en recreatieruimte en een heerlijk groot terras waar u naar wens kunt aanschuiven voor de gezamenlijke warme maaltijd, die zo nu en dan georganiseerd wordt. In juni en september kunt u hier kamperen voor € 20 per persoon en wandelaars en fietsers krijgen € 2,50 korting.

Omgeving en activiteiten

De Cévennes worden gekenmerkt door drie verschillende landschappen afhankelijk van het specifieke gesteente en de daarbij behorende begroeiing. La Combe de Ferrière zelf ligt in het leisteen-gebied, de Mont Lozère waar de Tarn ontspringt is graniet en de overweldigende Causses zijn de kalksteen-hoogvlakten. De Cévennes is een van de steilste gebergtes van Europa en door zijn onherbergzaamheid is dit departement een van de dunstbevolkte van Frankrijk. La Combe de Ferrière ligt in het grensgebied van het Nationaal Parc de Cévennes en is door de Unesco tot nationaal erfgoed uitgeroepen. De omgeving leent zich bijzonder goed voor het maken van wandelingen en stevige bergfietstochten. Wat verder weg kunt u kanoën, bergklimmen en grotten bezichtigen. Behalve van de fraaie flora en fauna kunt u in deze regio genieten van kleine gehuchtjes, historische gebouwen, musea en bamboetuinen. Voor dagtochten worden het kasteel van St. Germain de Calberte en de stadjes Florac aan de Tarn, Nîmes, Arlès, Uzès, Vézenobres of de schitterende Gorges du Tarn aanbevolen. Alle op ruim een uur tot anderhalf uur rijden.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-06 t/m 15-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen27Aantal huisjes/appartementen5Prijs kleinste eenheid per week€ 315-395 (studio's vanaf € 45 per nacht) per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 450-685 (studio's tot € 69,50 per nacht) per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen27Aantal kamers5Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 45 (vanaf ..)

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen35Aantal tentplaatsen25prijs per persoon€ 5,50Prijs per kind (<12)€ 0-2,40 (0-14 jaar)Prijs tent per nacht€ 13,30Prijs caravan/camper per nacht€ 13,30Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,25Prijs voor het parkeren van uw auto€ incl. (parkeren op het terrein niet toegestaan)

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieOntbijt€ 7,25Diner€ 15,45 (incidenteel, ook met vegetarische variant)Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Sauna/Turks bad

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Bergsport

Toeristisch smalspoor, stoomtrein

Kinderen

Speeltuin

Binnenspeelruimte

Spelletjes

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)582

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Bergachtig tot alpien terrein

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAlèsDichtstbijzijnde dorpLe Collet-de-Dèze