1. Frankrijk
  2. Midi-Pyrénées
  3. Sauliac-sur-Célé (Lot)
  4. Les Cadichons
image

Les Cadichons

Locatie en atmosfeer

Tussen de Lot en de Célé, waar bossen, steile rotswanden, rivieren en grotten elkaar afwisselen, staat deze boerderij in ruste van Dominique en Jean-Pierre Caumiant. De hoeve Les Cadichons ligt midden in het Parc Naturel Régional des Causses du Quercy en biedt ook onderdak aan zes ezels en drie paarden. Er is een biologische moestuin, waarvan de groenten gebruikt worden in de maaltijden voor gasten.

Faciliteiten en aanbod

Hier kunt u kiezen tussen de gezelligheid van de camping of toch het comfort van een gȋte die is ingericht in de voormalige schuur (2 à 4 personen). Op het kampeerterrein staan drie Mongoolse tenten voor twee volwassenen en eventueel twee kinderen. Die worden verhuurd op basis van half pension. Ook kunt u overnachten in twee pipowagens, beide geschikt voor twee personen. Verder is er een tipi- en een saharatent te huur met een gedeeld keukenblok. Les Cadichons telt verder elf kampeerplekken voor uw eigen tent. Auto’s zijn niet toegestaan op het kampeerterrein. Het sanitair is aangesloten op een zelf aangelegd zuiveringssysteem, waardoor het water weer gebruikt kan worden voor de moestuin. Bij het ontbijt krijgt u zelfgebakken biologisch brood. De ezels zijn te huur voor dagwandelingen en tochten voor meerdere dagen. Er worden ook weekends aangeboden met bijvoorbeeld een bezoek aan een grot of een begeleide wandeling door de natuur.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving kunt u naar hartenlust wandelen, bijvoorbeeld naar het sfeervolle plaatsje Saint-Cirq-Lapopie (7 km). Er zijn ook talrijke ruiterpaden uitgestippeld. Met een kano of kajak kunt u de Lot of de Célé afzakken. Beide rivieren stromen op slechts vijf kilometer van uw verblijf. Het dorpje Sauliac-sur-Célé heeft een openluchtmuseum en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-05 t/m 15-09

Gesproken talen

Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen1Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 400 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Caravans/campers niet toegestaanAccommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen11Aantal tentplaatsen11prijs per persoon€ 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3Huurprijs caravan per week€ 240Huurprijs tent per week€ 285Prijs blokhut of bungalow per week€ 380

Maaltijden

Ontbijt€ 5Diner€ 15Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Paardrijden

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)240

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCahors (40 km)Dichtstbijzijnde dorpCabrerets, Sauliac-sur-Célé (5 km)