1. France
  2. Centre
  3. Mondoubleau (Loir-et-Cher)
  4. Chambres et table d'hôtes Carrefour de l'Ormeau
image

Chambres et table d'hôtes Carrefour de l'Ormeau

Location and atmosphere

Alain en Isabelle ontvangen u graag in hun prachtige en sfeervolle huis uit de 18e eeuw, gelegen in het departement Loir-et-Cher. Alain is beeldhouwer en heeft zelf alle meubels uit verantwoord hout uit deze regio gemaakt. Hij weet vorm en functie te combineren tot een harmonieus geheel. Isabelle kweekt biologische groenten in de moestuin en bereidt de maaltijden. Alain adviseert u natuurlijk graag over de streekwijn die daar het beste bij past. Isabelle deelt haar culinaire kennis met u bij de kookworkshops waaraan u kunt deelnemen.

Facillities

Er zijn vijf ruime en comfortabele gastenkamers, geschikt voor een à twee tot zes personen. De gasten beschikken over een zitkamer en natuurlijk kunt u ook terecht in de tuin. Het ontbijt met biologische producten is inbegrepen. De avondmaaltijden zijn 'en famille': samen rond de grote houten tafel. Isabelle serveert graag vernieuwende, biologische gerechten maar een eenvoudiger vegetarische maaltijd is ook mogelijk. Gelieve wel vooraf te reserveren. Bij mooi weer wordt buiten gegeten. Voor muziekliefhebbers zijn twee piano's aanwezig en voor de fietsfanaten onder u zijn er fietsen te huur Er is een kinderzitje voor de fiets aanwezig. Op aanvraag kunt u gratis gebruik maken van wifi.

Surroundings and activities

Het gebied rond Montdoubleau wordt ook wel Le Pays du Roussard genoemd, naar de rode zandsteen dat als bouwmateriaal veelvuldig gebruikt werd. Bijvoorbeeld voor de burcht van Mondoubleau met zijn 33 meter hoge donjon. Er zijn kaarten met speciale fiets- en wandeltochten langs de plaatsen Mondoubleau, Baillou, Cormenon en Sargé-sur-Braye in de accommodatie beschikbaar. Bezoek ook La Commanderie d’Arvilles (22 km), een prachtig bolwerk van de tempeliers en het kasteel van Vendôme.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, English

Lodging

Number of persons18Number of rooms5Price single room per night48-59Price double room per night€ 58-69 per roomPrice includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenDinner€ 28 (€ 22 vegetarisch menu), kinderen krijgen korting Distance to supermarket0.2 kmDistance to restaurants0.2 km

Facilities

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)180

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityVendôme (25 km)Nearest villageMondoubleau