1. Frankrijk
  2. Aquitaine
  3. Herm (Landes)
  4. Camping du Toy
image

Camping du Toy

Locatie en atmosfeer

Camping du Toy vindt u vlakbij het bloemrijke dorpje Herm, in het hart van Les Landes en niet zo heel ver van de Atlantische kust. De camping ligt in een landelijke omgeving tussen oude eiken. Naast wilde tijm, erica, heidekruid, zwarte els, kastanjeboom, haagbeuk en wilg, komt u ook veel varens en bremstruiken tegen. Op het terrein vindt u kunstwerken, sculpturen, mozaïeken, plantengroepen met vijvers en nog meer eigenaardigheden.

Faciliteiten en aanbod

U geniet van een prachtig groene omgeving met een tuin, een boomgaard en fraai gerestaureerde oude gebouwen. De 25 ruime kampeerplaatsen zijn gescheiden met natuurlijke haagjes. Wilt u meer comfort, dan kunt u ook overnachten in één van de gastenverblijven. Gîte le Four à Pain, van oudsher de broodoven, en een ingerichte caravan bieden beide plaats aan vier personen. De oude boerderij, geschikt voor maximaal zes personen, heeft een grote woonkamer met open haard, open keuken, twee slaapkamers en een badkamer met toilet. De twee sanitairblokken zijn fraai gedecoreerd met ingelegde mozaïeken. Jong en oud kan zich uitleven op een groot veld met allerhande speeltoestellen, een tafeltennistafel, volleybalnet en een voetbalveldje. Onder de schaduw van platanen staan tafels, banken en vier barbecues ter beschikking van de gasten.

Omgeving en activiteiten

Les Landes heeft achter de duinenrij uitgestrekte naaldwouden die maarliefst 600.000 hectare in beslag nemen. In zijn oorsprong is het een aangelegd productiebos, waar nu verschillende wandelroutes en fietspaden in zijn uitgestippeld. Bezoek de chique badplaats Biarritz (65 km), waar u vanaf de vuurtoren op La Pointe Saint-Martin uitzicht heeft over de stad en de kust tot aan de Pyreneeën. Stop ook even in de voorstad Bayonne (55 km), beroemd om de fijne chocolade. Verken het Pays des Grands Lacs Landais en maak een boottochtje van Etang de Léon naar de Atlantische Oceaan door het natuurreservaat Le Courant d’Huchet. In kuuroord Dax (15 km) zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen en kunt u de resten van een tempel uit de Romeinse tijd bezichtigen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Frans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4 per huisjeAantal huisjes/appartementen2Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 410 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 520 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen30prijs per persoon€ 8,50 (2e pers. 6,50; 3e pers. 3,50))Prijs per kind (<12)€ 2,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,50-5Huurprijs caravan per week€ 360

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Zeilen

Buitenzwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)60

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Boerderij werkend volgens IFOAM-principes

Tuinbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDax (15 km)Dichtstbijzijnde dorpHerm (1 km)