1. France
  2. Centre
  3. Paulnay (Indre)
  4. Ferme de la Caillonnière
image

Ferme de la Caillonnière

Location and atmosphere

Anneke Baas en Frans Haalebos zijn in 1999 neergestreken bij Paulnay in het regionaal natuurpark Brenne. Zij zijn daar een geitenboerderij en kaasmakerij begonnen. De boerderij is al voor 2012 omgeschakeld naar biologisch en beschikt sinds 2014 over het keurmerk Agriculture Biologique. De piramide-vormige en met as bestrooide geitenkazen vallen ook onder het AOP Valençay en dat betekent dat alle ingrediënten of voedingsstoffen voor de geiten, zoals klaver, luzerne, spelt, gerst en haver, in de afgebakende omgeving van Valençay en in dit geval op Ferme de la Caillonnière zelf worden verbouwd. De kazen worden maarliefst drie keer per jaar gekeurd, bijvoorbeeld op smaak.

Facillities

Op Ferme de la Caillonnière kunt u een tent huren die geschikt is voor een gezin met twee kleinere kinderen. De tent is gebouwd op een houten vlonder en ligt op gepaste afstand van de boerderij in de bosrand op het landgoed. Het is mogelijk om bij deze tent een eigen bijzettentje op te zetten, maar er is hier verder geen gelegenheid om met uw eigen kampeermiddelen te verblijven! De huurtent beschikt over een eigen composttoilet en een douche. Er is geen elektriciteit, maar u heeft wel een eigen keukenhoek en een trampoline voor de kinderen. Ferme de la Caillonnière verzorgt een rondleiding over de boerderij plus welkomstmandje met daarin ook het beroemde kaasje.

Surroundings and activities

Met meer dan 3000 meren is de Brenne een van de belangrijkste natte gebieden in Frankrijk en internationaal bekend om zijn flora en fauna. Er zijn vele soorten vogels, vlinders, orchideeën en insecten. In de Brenne vindt u ook de grootste populatie waterschildpadden, het embleem van het Parc Naturel Régional de la Brenne. Hier vindt u nog de rust om van de natuur te genieten. Er zijn vele wandel- en fietsroutes. Op uw verkenningstochten kunt u ook de kastelen van Azay-le-Ferron, Valençay en Le Bouchet bezichtigen, het dierenwildpark La Haute Touche en het natuurreservaat La Cherine met bezoekerscentrum bezoeken. Er liggen talloze rustieke dorpjes in de omgeving zoals Angles-sur-Anglin, Saint-Benoit-du-Sault of Loches.

General information

ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, French, English

Farm camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches1Number of tent pitches1Only dry toilet/compost toiletPrice tent per night€ 0 (alleen als bijzettentje)Tent rental price per day€ 40-55 (2-4p)Tent rental price per week€ 280-360 (2-4p)

Food

Sales of own produceDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants7 km

Facilities

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)115

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Puddle, fen, lake

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityChâtellerault (52), Châteauroux (46 km), Tours (80), Poitiers (90 km)Nearest villagePaulnay (1,5), Murs (4 km)