1. Frankrijk
  2. Centre
  3. Sarzay (Indre)
  4. La Ferme d'Hélice
image

La Ferme d'Hélice

Locatie en atmosfeer

La Ferme d'Hélice is een biologische graanboerderij uit de 17e eeuw en ligt in de Berry. Deze tamelijk onbekende en dunbevolkte streek ademt een landelijke sfeer met hagen, opvallende flora en fauna en rustige wegen. Jozé en Bram zien toe op een energiebesparende bedrijfsvoering en een milieuvriendelijke, gezonde werkwijze. Op deze kindvriendelijke boerderij zijn veel speelmogelijkheden. In de ochtend kunnen kinderen helpen bij de verzorging van de ezel, geiten, schapen, hangbuikzwijntjes, kippen. In de avond is er extra aandacht voor de pony's.

Faciliteiten en aanbod

De ruime vakantiehuizen hebben een rustieke en landelijke uitstraling. Ze liggen rondom een centraal gelegen boerenerf met een mooi vergezicht. In de oorspronkelijke boerderij bevinden zich de gîtes voor vier personen en met grote keuken en die voor zes personen met grote woonkamer en open haard. Aan de andere kant van het erf zijn nog drie vakantiehuizen, geschikt voor vier, nog eens vier en een voor zes personen. Er kan maximaal een groep van 14 personen in ondergebracht worden. Alle vakantiehuisjes hebben twee slaapkamers en een eigen tuintje. De ruime kampeerplaatsen, grenzend aan de speelweide, de dierenweide en het zwembad, liggen verspreid over drie terreinen en hebben op verschillende dagdelen wel schaduw. Er is een overdekte speel- en zitruimte met een koelkast. Buiten staan een trampoline en een tafeltennistafel. 's Zomers kunt u onder begeleiding een ritje met het paard of de ezel maken. Soms is er een gezamenlijke barbecue, kampvuur of een spannende avondwandeling.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving zijn volop wandelpaden en fietsroutes, ook geschikt voor ritjes te paard en enkele riviertjes om langs te slenteren of in te spelen. Het Kasteel van Sarzay (2 km) ligt op loopafstand. Binnen een straal van tien kilometer zijn er winkels, musea, een zwembad en een golfbaan. Châteauroux is de dichtstbijzijnde, middelgrote stad en daar ligt ook het Parc Naturel Régional de la Brenne: een belangrijk wetland en vogelreservaat dat valt onder de Ramsar-conventie.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-04 t/m 01-11

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen14Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 400 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 485 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen24Aantal kamers5Prijzen op aanvraag

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen12Aantal tentplaatsen12prijs per persoon€ 6Prijs tent per nacht€ 1Prijs caravan/camper per nacht€ 3Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 5Prijs voor het parkeren van uw auto€ 1

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)205

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadChâteauroux (33 km)Dichtstbijzijnde dorpLa Châtre (10 km)