1. France
  2. Bretagne
  3. Bannalec (Finistère)
  4. Valleidroom
Small map
image

Valleidroom

Location and atmosphere

Ruimte, natuur, vuurtje, water, dieren, een terras..... De mooiste plek van onze boerderij is de terp (zie kopje ‘de Terp’). Vanaf deze plek heeft u toegang naar een kleine vallei. Door deze vallei loopt een beekje dat uitmondt in een meertje. We willen deze natuurlijke omgeving zo min mogelijk belasten. Daarom hebben we gekozen om langs de rand van de terp niet meer dan drie ‘vallei-tenten’ neer te zetten gedurende maximaal 3 maanden per jaar. De vallei-tent Langs de rand van de gehele terp staan de drie vallei-tenten op zeer ruime afstand van elkaar. Aan de achterkant van de tenten is de terp met de bomen, voor heeft u een vrij uitzicht over het grasland tot aan de vallei. Iedere vallei-tent heeft een leefoppervlak van 45m2, waarvan 10m2 overdekt terras plus nog 10m2 niet overdekt terras. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten en milieuvriendelijke oplossingen. Er zijn o.a zonnenboilers voor warm water en een zonnepaneel voor het koelkastje. De inrichting De inrichting is compleet met een 2-persoonsbed, een stapelbed, een eettafel, eetstoelen, en comfortable zitplaatsen, kast, ingerichte keuken met fornuis, koelkast, natuurlijk afbreekbare zeep, buitenmeubelen en verder alles wat u nodig heeft voor een zorgeloos verblijf. U heeft de beschikking over water, een eigen warme douche en toilet cabine naast de tent, een hangmat en een open vuurplaats. Deze laatste is ook te gebruiken als barbecue. Er is plaats voor 6 personen per accomodatie, waarvan maximaal 4 volwassen. In overleg kan er naast de accomodatie een tent geplaatst worden, zodat er een extra 'slaapkamer' wordt gecreeerd. De terp ligt op 250 m afstand van onze boerderij. De auto kunt u op de boerderij parkeren. Iedere tent heeft ook een eigen kruiwagen, handig voor boodschappen of kinderen. In overleg kunt u op de boerderij gebruik maken van WIFI. Nieuw voor 2012: 2 luxe bungalow-tenten voor max. 6 personen. Deze tenten staan veel dichterbij de boerderij dan de valleitenten, maar hebben ook een vrij uitzicht en heel veel ruimte.

Facillities

In en om de boerderij Gasten zijn welkom om te komen kijken en/of mee te helpen op de boerderij. Melken, de koeien voeren, kalfjes of jonge geitjes de fles geven, ezels borstelen, (mee) rijden op de tractor of de geiten naar buiten laten, er is bij ons altijd van alles te doen. Op de boerderij zijn een trampoline en een picknick-tafel als ontmoetingsplaats. Vanuit de boerderij worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals ezeltochtjes, kaas maken, kruiden hand-en gezichtscreme workshop en crepes bakken. Iedere dag kunt u verse melk komen halen bij onze melkstal. Ook is er kaas, vlees en eieren van de boerderij. Bij aankomst staat er als welkom voor u een fles biologische cider (appelwijn) in de koelkast. Ook onze directe omgeving biedt veel mogelijkheden om kennis te maken met ambachtelijk bereide, biologische producten

Surroundings and activities

U kunt in de uitgestrekte bossen en natuurgebieden wandelen. Of naar de kust met haar prachtige rotspartijen, lieflijke baaitjes, zandstranden en schilderachtige haventjes. Bezoek in de buurt een van de vele biologische bedrijfjes: zoals een ciderdistilleerderij, de broodbakkerij, de geitenkaasmakerij, de imker en de slakkenfarm. Tips voor een dagje uit zijn: Pont Aven, de vesting van Concarneau, de Menhirs van Carnac, zeehonden spotten tijdens een boottochtje vanuit Guilvinec, een struisvogelboerderij bezoeken of verdwalen in een maïsdoolhof.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons7Number of holiday units1Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3.5 kmDistance to restaurants3.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)90

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Arable farming, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityQuimperle (11 km)Nearest villageBannalec (2,5 km)