1. France
  2. Aquitaine
  3. Saint-Saud-Lacoussière (Dordogne)
  4. La Pinalie de Montagnac
image

La Pinalie de Montagnac

Location and atmosphere

Temidden van de heuvels en uitgestrekte bossen van het Parc Naturel Périgord Limousin, liggen de gehuchten Larret en La Pinalie-de-Montagnac, waar de vier natuurstenen vakantiehuizen van Createrre liggen. De stilte in deze ongerepte natuur valt meteen op. Reeën, vossen, kerkuilen en hagedissen zijn hier de vaste bosbewoners.

Facillities

In Larret, aan het einde van een kronkelig weggetje, ligt het grote huis Createrre, met open haard, terras en geschikt voor maximaal tien personen, en het Omahuis, bestemd voor vier personen. De huizen liggen op een heuvel en hebben prachtig uitzicht over de vallei. Even verderop ligt La Pinalie, een rustiek boerengehucht waar de andere twee huizen staan, één voor twee tot vier personen en de ander voor vier à zes personen. Beide stammen uit het begin van de 18e eeuw en beschikken over authentieke woonkamers met open haard. Van een nabijgelegen boerderij kunt u verse producten kopen en op de accommodaties is biologisch brood verkrijgbaar. Maïté geeft met haar collega’s van Createrre cursussen dans, beweging, yoga en zang. U kunt een cursus volgen of zelf organiseren in La Pinalie. De voormalige hooischuur is verbouwd tot een prachtige dansstudio. Tevens is er de mogelijkheid om in Périgueux een appartement met uitzicht op de kathedraal te huren ( Maïté kan u hierover verder informeren).

Surroundings and activities

Verder kunt u in de omgeving naar hartenlust fietsen, kanoën en wandelen door de bossen: de GR436 ligt op 4,5 kilometer van uw verblijf. Zwemmen kan in de rivier in het dal of in een meer op vijf kilometer afstand. De Périgord is bekend om de mooie natuur en de vele bezienswaardigheden, zoals de druipsteengrotten met prehistorische tekeningen bij Villars (12 km), vele kastelen in een cirkel van 20 kilometer, de abdij van Brantôme (28 km) en de middeleeuwse stad Périgueux met op zaterdagen op het plein rondom de kathedraal een bekende streekmarkt met de heerlijkste regionale producten.

General information

Opening times accommodationapril t/m oktobReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Italian, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6 per woningNumber of holiday units4Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 400 per unitPrice largest unit per week€ 550 per unit

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Tennis court

Children

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Route description

Nearest cityLimogesNearest villageSaint-Saud-Lacoussière