1. France
  2. Aquitaine
  3. Saint-Mesmin (Dordogne)
  4. Les Fontanelles
image

Les Fontanelles

Location and atmosphere

Les Fontanelles is een boerderij met zes hectare weilanden en bossen, gelegen in een meander van de Auvézère, die in de diepte haar weg heeft uitgesleten en bereikbaar is via een wandelpad naar beneden. Enkele tientallen meters stroomafwaarts is de Saut Ruban, een kleine waterval. In de wintermaanden is dit deel van de Auvézère een geliefd oord voor wildwaterkayak-trainingen en wedstrijden. Les Fontanelles ligt in de Périgord Vert, een rustig en landelijk deel van de Dordogne. Onze producten, groenten, eieren en een heerlijke notenolie worden op de boerderij verkocht, samen met een klein assortiment biologische kruidenierswaren, brood op bestelling maar ook diverse biologische produkten van omliggende boerderijen.

Facillities

Na vele jaren ervaring in ecologisch bouwen in combinatie met een kleinschalige camping, besloten Wieger en Dimphi om te herstarten op een nieuwe plek, nog dichter bij de natuur, met een klein biologisch boerenbedrijfje. Er zijn zes kampeerplaatsen, maar wilt u liever niet zelf de tent opzetten dan zijn er twee ingerichte tenten te huur. Als u bij ons aankomt, staat deze De Waard Albatros of Zilvermeeuw al voor u opgezet. Er is kampeermeubilair en een goed uitgeruste kampkeuken. Beide hebben standaard geen elektriciteit, er is wel een olielamp en een koelbox aanwezig. U kunt ook kiezen voor een aansluiting, al dan niet met een koelkastje en elektrische verlichting. In het slaapgedeelte ligt een comfortabel matras van 1.40 m op een lattenbodem, inclusief twee kussens. De Albatros is berekend op vier personen, er komen dan aan weerszijden van het bed slaapmatjes te liggen. De Zilvermeeuw is berekend op zes personen, in elk zijcompartiment komen dan twee slaapmatjes te liggen. Het sanitair van de camping is eenvoudig, recent gebouwd, met twee toiletten en een douche. Daarnaast is er een afwasruimte met warm water, waar ook de was- en droogmachine staan. Van tijd tot tijd wordt er samen gebarbecued of rond het kampvuur gezeten. We houden ervan om ideeën uit te wisselen over ecologische landbouw. Verder kan iedereen die dat wil een handje meehelpen in de moestuin. Omdat we maar zo weinig kampeerplaatsen hebben, is het raadzaam om te reserveren.

Surroundings and activities

In de omgeving zijn vele wandelpaden om het landschap van de Périgord Vert te ontdekken. Savignac-Lédrier, met de laatste smederij op houtskool nog in werking tot 1930, ligt op loopafstand. Het dorpje Saint-Mesmin biedt mooie vergezichten. Hoe klein ook, dit dorp is bepaald niet ingeslapen. In de zomer worden er meerdere evenementen georganiseerd, met als topper de drie avondmarkten in juli en augustus. Op het dorpsplein staan dan grote barbecues opgesteld, waar men de ingrediënten kan grillen die zojuist bij de marktkramen rondom gekocht zijn. Onder de platanen staan lange tafels en banken, waar u kunt aanschuiven om te eten, begeleid door muziek en onmiskenbaar Franse gezellligheid. De oude papiermolen van Vaux bevindt zich aan een zijrivier van de Auvézère. In Rouffiac (8 km) zijn op het meer diverse watersportactiviteiten mogelijk zoals teleskiën, waterfietsen, kano- of kayakvaren, windsurfen of zwemmen. Ook is er een klimwand, boogschietbaan, tennisveld en een touwbrug. De Dordogne is verder bekend van vele kastelen waarvan enkele te bezoeken zijn, zoals Château de Pompadour, Château de Jumilhac, Château de Bonneval, Château de Hautefort, Château de Losse, Château de Beynac, Château de Commarque of Château de Castelnaud.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite15-05 t/m 15-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches6Number of tent pitches6prices per person€ 8Price per child (<12)€ 4,50Costs for use electricity per day€ 2,50Tent rental price per week€ 200-300Price carparking€ niet bekend

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket6.5 kmDistance to restaurants2.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Open air children's pool

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)292

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Poultry

Route description

Nearest citySaint-Yrieix-la-PercheNearest villageSaint-Mesmin (4 km, te voet overigens maar 500 meter)