1. Frankrijk
  2. Aquitaine
  3. Saint-Mesmin (Dordogne)
  4. Les Fontanelles
image

Les Fontanelles

Locatie en atmosfeer

Les Fontanelles is een boerderij met zes hectare weilanden en bossen, gelegen in een meander van de Auvézère, die in de diepte haar weg heeft uitgesleten en bereikbaar is via een wandelpad naar beneden. Enkele tientallen meters stroomafwaarts is de Saut Ruban, een kleine waterval. In de wintermaanden is dit deel van de Auvézère een geliefd oord voor wildwaterkayak-trainingen en wedstrijden. Les Fontanelles ligt in de Périgord Vert, een rustig en landelijk deel van de Dordogne. Onze producten, groenten, eieren en een heerlijke notenolie worden op de boerderij verkocht, samen met een klein assortiment biologische kruidenierswaren, brood op bestelling maar ook diverse biologische produkten van omliggende boerderijen.

Faciliteiten en aanbod

Na vele jaren ervaring in ecologisch bouwen in combinatie met een kleinschalige camping, besloten Wieger en Dimphi om te herstarten op een nieuwe plek, nog dichter bij de natuur, met een klein biologisch boerenbedrijfje. Er zijn zes kampeerplaatsen, maar wilt u liever niet zelf de tent opzetten dan zijn er twee ingerichte tenten te huur. Als u bij ons aankomt, staat deze De Waard Albatros of Zilvermeeuw al voor u opgezet. Er is kampeermeubilair en een goed uitgeruste kampkeuken. Beide hebben standaard geen elektriciteit, er is wel een olielamp en een koelbox aanwezig. U kunt ook kiezen voor een aansluiting, al dan niet met een koelkastje en elektrische verlichting. In het slaapgedeelte ligt een comfortabel matras van 1.40 m op een lattenbodem, inclusief twee kussens. De Albatros is berekend op vier personen, er komen dan aan weerszijden van het bed slaapmatjes te liggen. De Zilvermeeuw is berekend op zes personen, in elk zijcompartiment komen dan twee slaapmatjes te liggen. Het sanitair van de camping is eenvoudig, recent gebouwd, met twee toiletten en een douche. Daarnaast is er een afwasruimte met warm water, waar ook de was- en droogmachine staan. Van tijd tot tijd wordt er samen gebarbecued of rond het kampvuur gezeten. We houden ervan om ideeën uit te wisselen over ecologische landbouw. Verder kan iedereen die dat wil een handje meehelpen in de moestuin. Omdat we maar zo weinig kampeerplaatsen hebben, is het raadzaam om te reserveren.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving zijn vele wandelpaden om het landschap van de Périgord Vert te ontdekken. Savignac-Lédrier, met de laatste smederij op houtskool nog in werking tot 1930, ligt op loopafstand. Het dorpje Saint-Mesmin biedt mooie vergezichten. Hoe klein ook, dit dorp is bepaald niet ingeslapen. In de zomer worden er meerdere evenementen georganiseerd, met als topper de drie avondmarkten in juli en augustus. Op het dorpsplein staan dan grote barbecues opgesteld, waar men de ingrediënten kan grillen die zojuist bij de marktkramen rondom gekocht zijn. Onder de platanen staan lange tafels en banken, waar u kunt aanschuiven om te eten, begeleid door muziek en onmiskenbaar Franse gezellligheid. De oude papiermolen van Vaux bevindt zich aan een zijrivier van de Auvézère. In Rouffiac (8 km) zijn op het meer diverse watersportactiviteiten mogelijk zoals teleskiën, waterfietsen, kano- of kayakvaren, windsurfen of zwemmen. Ook is er een klimwand, boogschietbaan, tennisveld en een touwbrug. De Dordogne is verder bekend van vele kastelen waarvan enkele te bezoeken zijn, zoals Château de Pompadour, Château de Jumilhac, Château de Bonneval, Château de Hautefort, Château de Losse, Château de Beynac, Château de Commarque of Château de Castelnaud.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping15-05 t/m 15-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen6Aantal tentplaatsen6prijs per persoon€ 8Prijs per kind (<12)€ 4,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50Huurprijs tent per week€ 200-300Prijs voor het parkeren van uw auto€ niet bekend

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt6.5 kmAfstand tot restaurants2.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Meehelpen op boerderij mogelijk

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)292

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSaint-Yrieix-la-PercheDichtstbijzijnde dorpSaint-Mesmin (4 km, te voet overigens maar 500 meter)