1. France
  2. Aquitaine
  3. Génis (Dordogne)
  4. Gîtes Flora
image

Gîtes Flora

Location and atmosphere

Midden in het heuvelachtige landschap van de Dordogne, waar weiland en bos elkaar afwisselen en samen met talloze riviertjes, stroompjes en meertjes een romantisch tafereel vormen, liggen de Gîtes Flora. De vier gîtes met de schilderachtige namen Gauguin, Renoir, Degas en Monet maken deel uit van een voormalig rentmeestershuis en behoort tot het ernaast gelegen Chateau de la Falessie. Er is nog een kleine ruïne dat dateert uit de dertiende eeuw. De overige gebouwen dateren uit de zeventiende eeuw. De dikke stenen muren en de eikenhouten balken bepalen de sfeer. Op het landgoed treft u twee in elkaar overlopende vijvers die worden gevoed door een bron. In de grote tuin is het heerlijk toeven tussen de vele soorten bomen en struiken. En vanaf het zwembad heeft u een panoramisch uitzicht.

Facillities

De vier gîtes, geschikt voor twee tot vijf personen, zijn van alle moderne gemakken voorzien en beschikken over draadloos internet. Verder is er nog een vrijstaande gîte Lavareille, geschikt voor vijf personen. De gite ligt op ongeveer één kilometer van het dorpje Génis en is comfortabel ingericht. Lavareille beschikt over een klein privézwembad en een grote tuin. De gîte biedt veel privacy en ruimte rondom het huis met een prachtig uitzicht.

Surroundings and activities

Direct vanuit de gîtes kunnen wandelingen worden gemaakt. Activiteiten als fietsen, paardrijden, kanoën, golfen en vissen zijn hier allemaal goed uitvoerbaar. Er zijn uit de prehistorie talrijke grotten waar u nog rotstekeningen en overblijfselen van de cro-magnonmens kunt aantreffen. In het Musée du Perigord in Perigueux vindt u de achtergrondinformatie erbij.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 01-11ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons20Number of holiday units5Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 315 per unitPrice largest unit per week€ 925 per unit

Food

Distance to supermarket0.2 kmDistance to restaurants0.2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Route description

Nearest cityPerigueuxNearest villageGenis