1. France
  2. Poitou-Charentes
  3. Dolus d’Oléron (Charente-Maritime)
  4. Huttopia Oléron les Chênes Verts
image

Huttopia Oléron les Chênes Verts

Location and atmosphere

Ontdek het landschap van het eiland Oléron in de Atlantische Oceaan. U kunt genieten van de ongerepte kustlijn met prachtige zandstranden geflankeerd met pijnbomen en eiken. Maar ook de zoutbanken en moerassen maken indruk. Er is een rijke fauna op het eiland. Maar misschien is Oléron wel het bekendst om zijn oesters en andere zeevruchten. Camping Oléron les Chênes Verts ligt op slechts 50 meter van het strand in een mooi eikenbos. Deze kleine camping is geschikt voor natuurliefhebbers op zoek naar een simpele en klassieke kampeervakantie. De camping is aangesloten bij het ONF, het Office National des Fôrets wat o.a. inhoudt dat er zo min mogelijk bomen gekapt worden, de camping gebruik maakt van duurzame energie, er activiteiten in de natuur aangeboden worden, het lokaal erfgoed gepromoot wordt en dat er voorzieningen voor minder validen aanwezig zijn.

Facillities

De camping biedt plaats aan tenten, kampeerauto’s en caravans op schaduwrijke staanplaatsen. U kunt ook milieuvriendelijke hout- en zeiltenten huren. Het activiteitenprogramma is geheel gericht op de natuur en cultuur. Op het terrein is ook een speeltuin, een jeu de boules, een volleybalveld en er zijn tafeltennistafels. In de bijzondere roulotte of pipowagen zit een snackbar.

Surroundings and activities

U kunt hier zeilen, fietsen en wandelen. Marennes-Oleron (17 km) is een uniek dorp met een combinatie van lokale architectuur, vestingwerken en kerken. Breng een bezoek aan het kasteel d'Oleron (7 km) en Brouage (21 km) en de vele kleine dorpjes in het gebied. Fort Boyard, het majestueuze "stenen schip", nu uitgegroeid tot één van de meest populaire nationale monumenten ligt op 10 kilometer en is alleen aan de buitenkant te bewonderen met een boottocht.

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 17-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

French, EnglishDutchEnglishFrench

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches165Number of tent pitches120prices per person€ van 20,50 tot 39,20Price per child (<12)€ 0 tot 4,70Tent rental price per day€ van 50 tot 120

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket2.5 kmDistance to restaurants2.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Sea, beach, dunes, lagoon

Route description

Nearest cityRochefort (39 km)Nearest villageDolus d'Oleron