1. Frankrijk
  2. Auvergne
  3. Saint-Martin-Cantalès (Cantal)
  4. Camping Pont du Rouffet
image

Camping Pont du Rouffet

Locatie en atmosfeer

Deze kleine, gemoedelijke camping zonder animatie ligt midden in de natuur, direct aan een groot meer met een eigen strand. Het kampeerterrein ligt aan het einde van een doodlopende weg. Ver van alle drukte en met ’s nachts een heldere sterrenhemel. Wie voor de rust, stilte en natuur komt, zit hier goed.

Faciliteiten en aanbod

In het meer, Lac d'Enchanet, kunt u heerlijk zwemmen. U kunt een kano huren om het meer in alle rust te verkennen en onderweg te picknicken of te zwemmen. De recreatieruimte biedt spelletjes en een uitgebreide bibliotheek. In het voor- en hoogseizoen is er een broodjesservice en twee keer per week wordt een warme maaltijd of pizza aangeboden. U kunt frisdranken, ijsjes, bier en wijn kopen. Koelkastjes zijn te huur om uw producten goed te houden. Er is een grote verscheidenheid aan bloemen en planten en er zijn veel vlinders, hagedissen en vogels te bewonderen, roofvogels in actie waar te nemen en ’s nachts zijn er uilen te horen. Kijk ook eens op http://www.facebook.com/campingpontdurouffet.

Omgeving en activiteiten

In dit van oorsprong vulkanische middelgebergte zijn talloze wandelroutes uitgestippeld, ook vanaf de camping. Voor de geoefende pedalist is fietsen een mogelijkheid, met of zonder elektrische ondersteuning. Verder is het mogelijk om over de verlaten spoorlijnen te fietsen met een draisine. Dit kan met of zonder elektrische ondersteuning. Er zijn afstanden tussen 7 en 21 kilometer. De camping ligt aan de rand van het Parc Régional des Volcans d’Auvergne. Rondom het massief zijn veel kastelen en Romaanse kerken te bezoeken. In het Middeleeuwse vestingplaatsje Salers (25 autominuten) is het alsof u in een tekening van Anton Pieck loopt! Pleaux (20 autominuten) is een charmant dorp met vele torentjes en een kloosterverleden. Aurillac is een grote provinciestad met een keur aan restaurants, terrasjes en winkels. Eens per jaar wordt hier in augustus een meerdaags straattheaterfestival gehouden.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie04-05 t/m 15-09ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen30Aantal tentplaatsen30prijs per persoon€ 3,50-4,75Prijs tent per nacht€ 7,95-9,20Prijs caravan/camper per nacht€ 7,95-9,20Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,25Huurprijs caravan per week€ 295-495

Maaltijden

Maaltijden beschikbaarAfstand tot supermarkt9 kmAfstand tot restaurants9 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Betalen met PIN en/of Creditcard mogelijk

Boot- of kanoverhuur

Natuurzwemmen

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Kinderen

Binnenspeelruimte

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)435

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Poel, ven, meer

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSalers (28 km), Mauriac (37 km)Dichtstbijzijnde dorpSaint-Martin-Cantalès (6 km), Pleaux (20 km)