1. Frankrijk
  2. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  3. Fontvieille (Bouches-du-Rhône)
  4. Huttopia Fontvieille
Kleine kaart
image

Huttopia Fontvieille

Locatie en atmosfeer

Camping Huttopia Fontvieille ligt in de Provence, in de nabije omgeving van het Regionaal Natuurpark les Alpilles en in het pijnboombos van Fontvieille. De camping ligt in een beschermd Natura-2000 gebied.

Faciliteiten en aanbod

De lichtglooiende, groene camping van vier hectare staat vol pijnbomen, waardoor veel kampeerplaatsen schaduwrijk zijn. U kunt hier kamperen zoals u dat wilt: in uw eigen tent, caravan of camper of u huurt een canvas tent (toile-et-bois) of een houten chalet met alle comfort! Er worden leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd: elke week kunnen zij leren brood bakken, onder toezicht van een professionele begeleider leren klimmen en er zijn houten spellen waar evenwicht, behendigheid en nadenken belangrijk zijn.

Omgeving en activiteiten

De Chaîne des Alpilles is een kleine bergketen die min of meer uit het niets verrijst. In enkele werken van Van Gogh zijn de Alpilles in de achtergrond vereeuwigd. De Alpilles reiken nergens hoger dan 500 meter en gaan even verderop over in de toeristischer Luberon. In deze omgeving kunt u heerlijk wandelen en er zijn veel bezienswaardigheden en mooie plaatsjes in de buurt zoals les Baux-de-Provence, Arles, Avignon, Le-Pont-du-Gard, Les-Saintes-Maries-de-la-Mer. Ontdek het oude dorpscentrum van Fontvieille en neem een kijkje in de Grande Rue waar u goed kunt zien hoe een oude steengroeve in de loop der tijden is veranderd omdat mensen er in troglodytes of grotwoningen zijn gaan wonen. In de omgeving van de stad bevindt zich de beroemde molen van Daudet. Deze windmolen herbergt het Alphonse Daudetmuseum dat souvenirs van de schrijver tentoonstelt. Ook het mechanisme van de molen wordt er uiteengezet. Ontdek de Provençaalse dorpen met hun kleine putten, oude straatjes en Romeinse aquaducten tussen de olijfbomen, de poorten van Arles en de Vallee de Baux. Slenter over de markt van Saint-Rémy-de-Provence om de regionale gastronomie te ontdekken. Ten zuiden van Arles vindt u een van de grootste wetland-gebieden van Europa: het Parc Naturel Régional de Camargue.

Algemene informatie

Openingstijden camping30-03 t/m 15-10ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Engels, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen5Prijs kleinste eenheid per week€ 518-735 per eenheid

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen124Aantal tentplaatsen90prijs per persoon€ 19-35Prijs per kind (<12)€ 0-4,50Huurprijs tent per dag€ 39-92Prijs blokhut of bungalow per dag€ 74-105

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieMaaltijden beschikbaarOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt1,5 kmAfstand tot restaurants1,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Spelletjes

Kinderboeken

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)46

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadFontvieille