1. France
  2. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  3. Fontvieille (Bouches-du-Rhône)
  4. Huttopia Fontvieille
image

Huttopia Fontvieille

Location and atmosphere

Camping Huttopia Fontvieille ligt in de Provence, in de nabije omgeving van het Regionaal Natuurpark les Alpilles en in het pijnboombos van Fontvieille. De camping ligt in een beschermd Natura-2000 gebied.

Facillities

De lichtglooiende, groene camping van vier hectare staat vol pijnbomen, waardoor veel kampeerplaatsen schaduwrijk zijn. U kunt hier kamperen zoals u dat wilt: in uw eigen tent, caravan of camper of u huurt een canvas tent (toile-et-bois) of een houten chalet met alle comfort! Er worden leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd: elke week kunnen zij leren brood bakken, onder toezicht van een professionele begeleider leren klimmen en er zijn houten spellen waar evenwicht, behendigheid en nadenken belangrijk zijn.

Surroundings and activities

De Chaîne des Alpilles is een kleine bergketen die min of meer uit het niets verrijst. In enkele werken van Van Gogh zijn de Alpilles in de achtergrond vereeuwigd. De Alpilles reiken nergens hoger dan 500 meter en gaan even verderop over in de toeristischer Luberon. In deze omgeving kunt u heerlijk wandelen en er zijn veel bezienswaardigheden en mooie plaatsjes in de buurt zoals les Baux-de-Provence, Arles, Avignon, Le-Pont-du-Gard, Les-Saintes-Maries-de-la-Mer. Ontdek het oude dorpscentrum van Fontvieille en neem een kijkje in de Grande Rue waar u goed kunt zien hoe een oude steengroeve in de loop der tijden is veranderd omdat mensen er in troglodytes of grotwoningen zijn gaan wonen. In de omgeving van de stad bevindt zich de beroemde molen van Daudet. Deze windmolen herbergt het Alphonse Daudetmuseum dat souvenirs van de schrijver tentoonstelt. Ook het mechanisme van de molen wordt er uiteengezet. Ontdek de Provençaalse dorpen met hun kleine putten, oude straatjes en Romeinse aquaducten tussen de olijfbomen, de poorten van Arles en de Vallee de Baux. Slenter over de markt van Saint-Rémy-de-Provence om de regionale gastronomie te ontdekken. Ten zuiden van Arles vindt u een van de grootste wetland-gebieden van Europa: het Parc Naturel Régional de Camargue.

General information

Opening times campsite30-03 t/m 15-10ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons5Price smallest unit per week€ 518-735 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches124Number of tent pitches90prices per person€ 19-35Price per child (<12)€ 0-4,50Tent rental price per day€ 39-92Prices cabin or bungalow per day€ 74-105

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1,5 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Games

Children's books

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description