1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Nébias (Aude)
  4. L'Assaladou
image

L'Assaladou

Location and atmosphere

L' Assaladou laat u zowel baden in de sfeer van de voor-Pyreneeën met grazige weilanden en meren, als ook in die van het Katharenland met burchten die een indrukwekkend stempel hebben gedrukt op dit gevarieerde landschap. Het domein ligt aan de rand van het dorpje Nébias, op een 600 meter hoog plateau. L'Assaladou is een duurzaam vakantiedomein met kippen die overal gezellig mogen rondscharrelen. We hebben een kruidentuin en een enorme rijkdom aan wilde kruiden rondom het domein. Gast- en kruidenvrouw Katrin vertelt u er graag over. Onze spiraalvormige permacultuurtuin wordt elk jaar rijker en is heerlijk om in te vertoeven. Kortom, L' Assaladou is een vakantiedomein waar uw inspiratie en bezieling volop tot leven kunnen komen. Zwemmen in het gerenoveerde zwembad met zicht op de bergen, in onze eigengemaakte lounge een boek lezen uit onze bibliotheek, tot rust komen bij het grote windorgel, genieten van een versbereide biomaaltijd, het kan hier allemaal! L’Assaladou is een bestemming voor een ontspannende vakantie, waarin u de werkelijke betekenis van onthaasten ontdekt. Kortom, een ideale plek om vakantie te vieren. Het echtpaar Kim en Katrin, de Belgische beheerders en bezielers en omringd door een schare aan vrijwilligers, ontvangen u met veel warmte op dit educatieve vakantiedomein waar buiten de vakanties ook steeds levensverdiepende workshops en activiteiten te beleven zijn.

Facillities

U kunt logeren op kamers, in een chalet, een gîte of in een originele glamping hut uit eigen atelier. Of u kunt op onze kleine, gezellige natuurcamping verblijven in een huurcaravan of huurtent, of uw eigen tent, caravan of camper neerzetten. In het hoofdgebouw vindt u een gîte met op de eerste verdieping drie kamers, alle met eigen toilet en douche. Op het gelijkvloers treft u een leeszaaltje aan met salon waar u in alle rust kunt bijkomen bij het haardvuur. De salon geeft uitzicht op de bar met receptie en winkeltje. Achter het zwembad liggen de chalet, huurcaravans en gloednieuwe glampinghutten in hun eigen groene oase. Ze hebben elk hun eigen terras en tuin met uitzicht op de bergen. Aan de andere kant van het domein vindt u een gloednieuw, modern ingericht huurhuisje met twee slaapkamers en eigen tuintje met terras. Internet en wifi is voor iedereen gratis aanwezig in en bij de receptie. Voor de kampeerders zijn er een modern sanitairblok, een gastenkeuken en in de zomer meerdere buitenkeukens beschikbaar. Ook wasmachine, frigo en kookspullen staan ter beschikking. Het gerenoveerde zwembad met bergzicht en apart kinderbad is een echte blikvanger. Ook in de sauna en in de loungemeubelen uit eigen houtatelier is het heerlijk toeven. Kinderen hebben volop ruimte om te spelen en ravotten in het uitgestrekte groen, in het speelbos of op de speeltuigen. U kunt met het hele gezin intekenen voor heerlijk dineren met lokale en biologische ingrediënten, zoveel mogelijk uit eigen tuin. Kinderen sluiten voordelig aan bij de maaltijden.

Surroundings and activities

De beroemdste Katharenburcht is wellicht die van Montségur (33 km). Het kasteel van Puilarens ligt op 30 kilometer. Het Maria Magdalena dorp Rennes-le-Château prijkt op slechts 20 kilometer en het pittoreske kasteeldorp Puivert, met zwemplas en strandje, op zeven kilometer. Het door jong en oud geliefde Sentier Nature is een feeërieke wandelroute over rotsachtig terrein en loopt zowat langsheen ons domein. De grote Katharenroute loopt langs het dorp! En dan is er natuurlijk het wereldberoemde middeleeuwse Carcassonne, 60 kilometer ten noorden van Limoux, ook al zo’n feestelijke stad met haar excellente schuimwijn Blanquette de Limoux (35 km). Deze lijst kan eindeloos uitgebreid worden. Aan u dus om het Katharenland in de Languedoc te verkennen!

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 30-09

Languages spoken

German, French, Italian, Dutch, English

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night30-50Price double room per night€ 45-65

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 240-360 per unitPrice largest unit per week€ 430-550 per unit

Group accommodation

Number of persons12Number of rooms6Prices on request

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches20Number of tent pitches20prices per person€ 2-4Price tent per night€ 4-6Price caravan/camper per night€ 8Costs for use electricity per day€ 2Caravan rental price per week€ 240-360Tent rental price per week€ 120Prices cabin or bungalow per week€ 330-450Price carparking€ gratis

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDinner€ 16Distance to supermarket7 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityQuillanNearest villageNébias, Puivert