1. Frankrijk
  2. Midi-Pyrénées
  3. Sieuras (Ariège)
  4. L'Oustal
image

L'Oustal

Locatie en atmosfeer

L'Oustal ligt in het heuvellandschap van de Ariège aan de voet van de machtige Pyreneeën. Het statige huis, gebouwd rond 1850, heeft nog veel originele details die terug te zien zijn in de mooie vloeren en het schitterende stucwerk. Het is omgeven door landbouwgrond, waarop tarwe en zonnebloemen worden verbouwd. Vanaf het schaduwrijke terras zijn het de toppen van de Pyreneeën die het uitzicht domineren.

Faciliteiten en aanbod

U kunt logeren in één van de vier ruime sfeervolle kamers met vrijwel alle een schouw met open haard. De kamers Lyra, Le Picou en La Poutre hebben eigen sanitair aangrenzend aan de kamer, Hulotte heeft sanitair op de gang. Zowel La Poutre als Hulotte zijn geschikt voor vier personen, La Poutre heeft naast een tweepersoonsbed ook een bedstee (1.60x2.00 m). Voor avontuurlijker ingestelde gasten is er ook een boomhut, die onderdak verschaft aan twee personen. Een oude eik is uw steunpilaar in deze knusse hut. ’s Morgens kunt u informeren wat er ’s avonds op het menu staat en beslissen of u mee wilt eten. Maaltijden bestaan voor een belangrijk deel uit lokale, biologische producten en er staan zeker ook vegetarische gerechten op het menu.

Omgeving en activiteiten

Het landschap is afwisselend met een uitbundige flora en fauna en nodigt uit tot het maken van wandelingen of fietstochten. Fascinerend zijn de vele orchideeënsoorten, de verschillende vogels, zoals de vale gier, bijeneters, de hop en ijsvogels en zoogdieren als dassen, vossen, reeën, zwijnen en het edelhert. Eveneens in de omgeving ligt het pittoreske kunstenaarsdorpje Carla Bayle, de grotten van Mas d’Azil en Niaux en het kasteel van Montségur, één van de belangrijkste centra van het Katharisme. De afstand tot de Pyreneeën is niet heel groot en een bergwandeling is dan ook een prima dagtrip.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Logies

Aantal personen12Aantal kamers4Prijs is inclusief ontbijtPrijzen op aanvraag

Maaltijden

OntbijtDiner€ 29Afstand tot supermarkt9 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)350

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadToulouse (50 km)Dichtstbijzijnde dorpLézat-sur-Lèze (12 km)