1. Frankrijk
  2. Rhône-Alpes
  3. Gluiras (Ardèche)
  4. Le Coulet
image

Le Coulet

Locatie en atmosfeer

Le Coulet is een deels gerestaureerd, ooit door de oorspronkelijke bevolking verlaten dorpje en ligt midden in het stille, groene hart van de Ardèche. De vele hergebruikte, bewerkte stenen verraden een eeuwenoude geschiedenis die teruggrijpt tot de 14e eeuw. De eigenaren geven graag een rondleiding langs de ruïnes van het ‘kasteel’. U kunt zwemmen in de Eyrieux, die zich 100 meter lager door een kloof slingert. Mocht u een handje willen helpen: er is altijd behoefte aan hulp bij het restaureren.

Faciliteiten en aanbod

De vier huizen, geschikt voor twee tot acht personen, liggen rond een besloten binnenplaats. Elk huis heeft een privé ingang, een eigen tuin en terras met door druiven begroeide pergola’s en prachtige oude bomen. Het complex is zorgvuldig gerestaureerd met behoud van de originele sfeer en voorzien van modern comfort in keuken en badkamer. Vanuit de huizen heeft u vrij uitzicht op het afwisselende landschap.

Omgeving en activiteiten

Rond Le Coulet is er een ideaal wandel- en fietsgebied. In de omgeving kunt u paardrijden, ook voor kinderen geschikt overigens. Muziek maken? Tekenen of schilderen? Er zijn twee piano’s, veldezels en een atelierruimte. Daar vindt u ook een uitgebreide bibliotheek met streekinformatie, kaarten en routebeschrijvingen. Boodschappen doet u in Saint-Sauveur-de-Montagut. Van een bezoek aan een ecologische wolfabriek of een graanmolen, die op waterkracht werkt, komt u meestal niet met lege handen terug. Het levert vaak een wollen trui, brood, geitenkaas of honing op.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie15-04 t/m 09-11ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen18Aantal huisjes/appartementen4Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 290 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 760 per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)385

Producten van de boerderij

Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadValence (40 km)Dichtstbijzijnde dorpSaint-Sauveur-de-Montagut (7 km)