1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Huttopia Sud Ardèche
image

Huttopia Sud Ardèche

Location and atmosphere

Camping Village Huttopia Sud Ardèche is een vakantiepark dat aan de poort van de Gorges de l´Ardèche ligt. Dit is een kloof van 30 kilometer in de oude provincie Vivarais. De camping is rijk aan groen en biedt volop ontspanning en recreatiemogelijkheden Het terrein is autovrij en er is geen wifi.

Facillities

De staanplaatsen zijn ruim (vanaf 120 m2) en standaard voorzien van een picknicktafel. Als u liever een volledig ingerichte accommodatie hebt, kunt u kiezen uit een cahutte (tenthut), een chalet of een tent of een cabane, een blokhut met houtkachel. Daarnaast zijn er ingerichte toile-et-bois tenten te huur, van eenvoudig tot luxe. Alle huuraccommodaties zijn voorzien van houten terrassen. Houtskoolbarbecues zijn hier niet toegestaan maar u vindt bij alle huuraccommodaties een plancha, een gietijzeren bakplaat, om heerlijk buiten te koken. Het vakantiepark beschikt over twee prachtige zwembaden en er worden tal van leuke activiteiten georganiseerd. In totaal worden er in de zomer zo’n 40 uur aan activiteiten per week georganiseerd! Van yoga tot boomklimmen en van ponyrijden tot bergklimmen. Daarnaast worden er ook verschillende workshops aangeboden zoals pottenbakken, jongleren, archeologie of een workshop lavendelolie maken. De sportliefhebbers kunnen meedoen aan boogschieten of aan een van de andere sporttoernooien. ’s Avonds kunt u met het hele gezin genieten van nachtwandelingen, concerten of de openluchtbioscoop. Nieuw is de bosspa: sauna's in kleine blokhutten in het bos.

Surroundings and activities

Beleef een onvergetelijke vakantie in Village Huttopia Sud Ardèche, gelegen tussen Vallon Pont d’Arc en Barjac en vlak bij het vertrekpunt van kanotochten door de Gorges de l’Ardèche. Ideaal om de schitterende streek te verkennen. De Pont d’Arc is een natuurlijke brug aan het begin van de Gorges de l’Ardèche, die is uitgesleten door de rivier Ardèche. Ontdek hem al zwemmend of per kano of kajak! Liefhebbers van buitensporten kunnen in de Ardèche hun hart ophalen: er zijn via ferrata en u kunt er klimmen, wandelen, mountainbiken, canyonen, paardrijden, ezeltochten maken, zwemmen etcetera. De gorges van de Ardèche hebben meer dan duizend ondergrondse spelonken waar veel aan speleologie wordt gedaan. De Ardèche is ook een streek met een rijke gastronomie en wijnbouw. Specialiteiten zijn hier onder andere crème de marrons (kastanjepuree), fromage de chèvre (geitenkaas van rauwe melk) en de AOC-wijnen: Côtes du Vivarais, Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Saint Joseph, Cornas, Condrieu en Saint Péray.

General information

Opening times campsite06-04 t/m 01-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2-6Price smallest unit per week€ 100-229 per nacht (€ 700-1603 per week, Cahutte) per unitPrice largest unit per week€ 120-250 per nacht (€ 1540-1750 per week, Cabane) per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.prices per personPrice per child (<12)€ 0-9Price tent per night€ 68-129 obv 2 personen + staanplaats + voertuigPrice caravan/camper per night€ 68-129 obv 2 personen + staanplaats + voertuigTent rental price per day€ 45-215

Food

Own restaurant/canteenMeals availableBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants0,1 km

Facilities

Card payments possible

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Sports facilities

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Mountaineering

Tilt car tours, sleigh rides, dog sledding tours etc.

Children

Playground

Open air children's pool

Indoor playroom

Games

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityBarjacNearest villageVagnas