1. Finland
  2. Länsi-Suomen lääni
  3. Kalmari
  4. Lamminkangas
image

Lamminkangas

Locatie en atmosfeer

Lamminkangas is een kleine biologische boerderij. Het bedrijfje ligt in het beschermd landschap van Saarijärvi, omgeven door grote wildernisgebieden. ‘s Zomers zijn er schapen. Gasten hebben voor hun verblijf de keuze uit traditionele houten aitta’s (voedselvoorraadschuren), die omgebouwd zijn tot accommodaties; of een luxe appartement, geschikt voor zowel zomer- als winterverblijf (verblijf minimaal 1 week). Tijdig reserveren is gewenst; vraag de boerin om meer informatie (ze woont niet het gehele jaar zelf op de boerderij). Tijdens het hoogseizoen worden sommige gebouwen verhuurd via de toeristenorganisatie Lomarengas.

Faciliteiten en aanbod

De gebouwen liggen verspreid over het grondgebied (10 ha). Lamminkangas, Liinaranta en Piennarpää (max. 6-12 personen) zijn appartementen met alle voorzieningen. Riihi is een rustieke accommodatie (4 + 4 personen) met elektriciteit, koud stromend water en kookgelegenheid. Valoranta (2+2 personen) is eenvoudiger, zonder elektriciteit, maar wel met kookgelegenheid, water uit de bron en sauna. Voor lowbudget reizigers zijn nog eenvoudiger onderkomens voor 2 personen beschikbaar. Bij het meer staan een traditionele rooksauna en een houtgestookte sauna tot uw beschikking en is er een strandje.

Omgeving en activiteiten

Het hoofdgebouw ligt op een heuvel. Onderaan de heuvel is een groot bosmeer waar u heerlijk kunt zwemmen. Locale bezienswaardigheden zijn het schilderachtige Julmat Lammit (12 km), een prehistorisch dorp (30 km) en de Nationale Parken Pyhähäkki, Salamanperä en Kulhanvuroi (30-50 km). In de zomer zijn er verschillende culturele evenementen op het gebied van theater, dans en kunst.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Fins, Frans, Italiaans, Zweeds, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen48Aantal huisjes/appartementen9Prijs kleinste eenheid per week€ 270 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 980 per eenheid

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Sauna/Turks bad

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSaarijärviDichtstbijzijnde dorpKalmari