1. Finland
  2. Itä-Suomen lääni
  3. Pertunmaa
  4. Matkailutila Lahdelma
image

Matkailutila Lahdelma

Locatie en atmosfeer

Lahdelma is mooi gelegen aan het Peruvesi-meer in Etelä-Savo. De Lahdelma-familie doet al 20 jaar aan biologische landbouw en plattelandstoerisme. Op de boerderij zijn veel dieren om te kunnen begroeten: een paard, honden, katten, konijnen en ‘s zomers ook schapen. Lahdelma is begonnen als proefproject in milieuvriendelijk agrotoerisme en heeft in dit verband de Pro Maaseutu onderscheiding gekregen.

Faciliteiten en aanbod

U kunt hier overnachten in mooie, gerestaureerde appartementen op basis van Bed & Breakfast voor twee tot vier personen. De appartementen zijn ingericht met traditionele materialen en veel hout en hebben een toilet, een douche en een kleine keuken. Verder zijn er nog vier volledig ingerichte vakantiewoningen bij het meer te huur. Er zijn sauna’s (inbegrepen bij de prijs) en een groepsruimte beschikbaar. In het hoofdgebouw worden maaltijden geserveerd voor groepen (vooraf boeken), zoveel mogelijk op basis van eigen of locale producten. Er is een vergunning om alcohol te mogen schenken. Specialiteit: eten in de vrije natuur. Op de boerderij worden aardappelen, wortels, rapen, uien en brood verkocht.

Omgeving en activiteiten

U kunt hier het een en ander over het boerenbedrijf te weten komen, er is een bescheiden boerderijmuseum ingericht. Verder vindt u er een kiosk, een jacuzzi, een traditionele rooksauna en sportfaciliteiten. Er worden groepsactiviteiten georganiseerd, zoals wandeltochten en paardrijtochten en arrangementen zoals relaxvakanties. Er vinden verschillende interessante culturele evenementen plaats. In de buurt vindt u gemarkeerde wandelpaden. Op de boerderij kunt u fietsen, een roeiboot, ski’s, e.d. huren. Voor geïnteresseerden in kunst en handwerk zijn er verschillende musea en kunstcentra in de omgeving te bezoeken (10-30 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Fins, Engels

Logies

Aantal personen18Aantal kamers6Prijs eenpersoonskamer per nacht54Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 76 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen24Aantal huisjes/appartementen3Prijs kleinste eenheid per week€ 790 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1190 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen18Aantal kamers6Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenOntbijt€ 6

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Paardrijden

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Sauna/Turks bad

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadMikkeliDichtstbijzijnde dorpPertunmaa