1. Spain
  2. Valenciana
  3. Benifaió (Valencia)
  4. Granja la Peira
image

Granja la Peira

Location and atmosphere

La Peira is een experimentele biologische finca bij Benifaió. Men verbouwt sinaasappels, peulvruchten en groenten en er worden Guirra schapen, Murciano-Grenadine geiten, Castellana Negra - en Issa kippen gehouden. Het zijn oude, regionale dierenrassen. Op La Peira worden alternatieve composteringsprogramma’s uitgevoerd, er wordt onderzoek gedaan naar de effecten van een wisselend ozon-gehalte op de plantengroei en men is er op zoek naar de perfecte kruising van oude, inheemse kippenrassen met de hoogste rendabiliteit. Er zijn diverse wetenschappelijke bureaus betrokken bij de werkzaamheden op La Peira. De finca is ook een praktisch adviescentrum voor biologische landbouw en duurzaam landgebruik en er is een toonaangevend panel van biologen, milieuactivisten, dierenartsen en landbouw-ingenieurs actief.

Facillities

Disponemos de 6 habitaciones dobles , con baño incluido, independientes y con salida al patio de moreras. Las habitaciones son muy frescas en Verano y cálidas en Invierno, debido a las gruesas paredes y al techo construidos con materiales naturales: bloques de piedra, ladrillos y postes de madera. Por ello, podrá elegir entre descansar sin molestias en su habitación o bien disfrutar de los sonidos de la naturaleza lejos del ruido de la ciudad. El precio por habitación doble y noche: 30 euros, con dos desayunos. Posibilidad de cama suplementaria con un plus de 8 euros. Disponemos de una zona de acampada en la propia granja, ubicada en un pequeño bosque mixto de plantas forestales y frutales. Es una zona muy especial, ideal para el Verano porque los propios árboles crean un agradable microambiente de frescor y sombra. Consultar precios.

Surroundings and activities

La Peira is bedoeld om ecotoerisme in Valencia te bevorderen. Er zijn verschillende natuurleerpaden in de regio uitgezet en een team van experts kan u begeleiden tijdens deze tochten. Op de boerderij worden cursussen, workshops en lezingen georganiseerd op het gebied van landbouw, veeteelt en ecologie maar ook meditatie, oude ambachten, voedselbereiding en creatieve expressievormen. Granja la Peira ligt in het agglomeraat Valencia, een verzameling van 60 plaatsen die tezamen de Ciudad Valenciana vormen. Op de website van de accommodatie vindt u een keur aan regionale festiviteiten die u kunt bezoeken. Breng zeker een bezoek aan het Albufera de Valencia natuurpark: het grootste meer van Spanje ten zuiden van Valencia. U kunt hier de rijstvelden bezoeken en in een van de typische barracas van een traditionele Paella Valenciana genieten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, English

Lodging

Number of persons12Number of rooms6Price double room per night€ 35 per roomPrice includes breakfast

Farm camping

Prices on request

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceBreakfastLunchDinner€ 15Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityValencia
Nearest village