1. Spanje
  2. Galicia
  3. A Lama (Pontevedra)
  4. Aldea do Portomartiño
Kleine kaart
image

Aldea do Portomartiño

Locatie en atmosfeer

Op ongeveer 30 kilometer van de Atlantische Zee ligt het gehucht Portomartiño. In het gebied Carballeira de Xesta wat zoveel betekent als het eikenbos. Aldea do Portomartiño is een project voor het behoud van dit oude dorpje in de Sierra do Suido, een gebied met een grote ecologische waarde. Je kunt verblijven in een van de twee huizen die zijn gerenoveerd met behoud van de karakteristieke, traditionele architectuur. De vallei is een uitbundige heuvelachtige lappendeken van velden en bossen die doorsneden worden door enkele riviertjes. Een perfecte enclave voor liefhebbers van natuur en avontuur.

Faciliteiten en aanbod

Aldea do Portomartiño bestaat uit twee losstaande huizen: Solaina met plek voor twee tot vier personen; en A Penalba voor zeven à acht personen. Solaina is een rustiek huis met veel stenen en houten materialen. Het is een ruimte verdeeld over twee verdiepingen inclusief keuken, badkamer en slaapvertrekken. A Penalba, het grotere appartement, heeft vier slaapkamers, twee badkamers, een keuken en een salon. Beide huizen zijn warme toevluchtsoorden in de bergen om gezellig samen te zijn en van de natuurlijke omgeving te genieten. Beide huizen worden van elektriciteit voorzien door zonne-energie. In Aldea worden ecotoeristische activiteiten georganiseerd, zoals natuurwandelingen met gids en er ligt informatie klaar om zelf de mooiste plekjes in het gebied te gaan verkennen en de flora en fauna te observeren. Afhankelijk van het jaargetijde is er de mogelijkheid om mee te helpen met het bos- en landschapsbeheer.

Omgeving en activiteiten

Vanaf het dorp starten enkele wandelroutes. Ook kun je de watervallen van Liñares en Fírveda bezoeken of het rivierstrand van Os Prados. Op weg richting de kust, bezoek je de veel geprezen tuinen van het kasteel van Soutomaior (19 km). Voor meer natuurgenot reis je 50 kilometer verder om de boot te nemen naar het nationaal park Las Islas Atlánticas de Galicia, een uniek laurierbos en habitat voor 200 soorten zeewier, anemoon en talloze schelpdieren. Cultuur en historie vind je in Pontevedra, met haar middeleeuwse steegjes en pleintjes, culturele routes en musea en een traditionele gastronomie.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Spaans, Portugees

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen7Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 420-665 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 700-900 per eenheid

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)645

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPontevedraDichtstbijzijnde dorpA Lama