1. Spanje
  2. Asturias
  3. El Allende de Vibaño (Llanes)
  4. La Montaña Mágica
image

La Montaña Mágica

Locatie en atmosfeer

La Montaña Mágica, de betoverde berg, is een schitterend complex van oude boerenwoningen, geïsoleerd gelegen op twaalf hectare weiland en bos. Er is geen andere bebouwing in de omgeving en het is er heel stil. Rondom de boerderij grazen elf paarden van het inheemse en bedreigde ras Asturcón en 26 schapen. De kleine paarden met hun milde temperament mogen bereden en verzorgd worden en zijn prima geschikt voor kinderen. Op 200 meter van de boerderij, in een dalletje, staat een aantal kassen, waar biologische groenten en fruit wordt gekweekt voor de maaltijden.

Faciliteiten en aanbod

Het boerengehucht is in zijn geheel in oude luister hersteld met behoud van de originele architectuur. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een functioneel boerenbedrijf, maar met een toeristische functie. Er zijn 16 luxe kamers in landelijke stijl met eigen badkamer voorzien van whirlpool. Bij twee daarvan, geschikt voor drie tot vier personen, hoort een eigen zitkamer met open haard. Er is een gemeenschappelijke zitkamer met open haard, bibliotheek en spelletjes en een eetzaaltje waar de maaltijden op basis van de Asturische cuisine voor hotelgasten geserveerd worden met producten van het eigen land. Op verzoek ook vegetarisch.

Omgeving en activiteiten

Er worden cursussen houtsnijwerk en paardrijlessen gegeven. U kunt fietsen huren en wandelroutes zijn beschikbaar om zo de omgeving verkennen. En u kunt meehelpen met de boerderijtaken. Vanuit de boerderij starten schitterende ruiterpaden en wandelroutes naar grotten met prehistorische tekeningen en prachtige uitzichtpunten op de kust, zee en het achterland met prachtige valleien, terraslandschappen en het hooggebergte van Picos de Europa en Covadonga. U wandelt door landerijen, bossen van eik, beuk en eucalyptus, langs artefacten van vervlogen culturen en door verstilde dorpjes waar af en toe wel een terras te vinden is. De routes lopen niet zelden over het privégrondbezit van boeren, dus houd u aan de regels: sluit alle hekken achter u en neem u afval terug naar het hotel. Zwemmen kunt u in de zee. Deze ligt op tien kilometer afstand. De Asturische stranden worden tot de mooiste van Spanje gerekend.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Spaans, Frans, Engels

Logies

Aantal personen32Aantal kamers16Prijs eenpersoonskamer per nacht50-65Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 55-112 per kamer

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijt€ 5,40Lunch€ 14,70Diner€ 14,70Afstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Paardrijden

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Windsurfen

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)200

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Boerderij werkend volgens IFOAM-principes

Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLlanes, Gijón, OviedoDichtstbijzijnde dorpBricia, Posada de Llanes