1. Spanje
  2. Galicia
  3. Parada de Sil (Ourense)
  4. Reitoral de Chandrexa
image

Reitoral de Chandrexa

Locatie en atmosfeer

Reitoral de Chandrexa is een biologische boerderij die is gevestigd in de voormalige pastorie van de Ribeira Sacra. Het huis is opgetrokken uit steen en kastanjehout en gerestaureerd volgens de principes van de ecologische bouw met groene isolatiematerialen en vernissen. De inrichting is eenvoudig met veel gerestaureerde antieke meubelen. De Reitoral heeft 2500 m2 landbouwgrond waar biologische groenten worden verbouwd. Er is een kleine veestapel van kippen en varkens. En er zijn enkele gaarden met druiven en ander fruit, walnoten en kastanjes.

Faciliteiten en aanbod

Er worden drie tweepersoonskamers verhuurd, alle met eigen badkamers en de mogelijkheid om per kamer een bed bij te plaatsen. ’s Avonds schuift u aan bij het diner waar u kunt genieten van seizoensgerechten van de lokale keuken. Alle gerechten zijn samengesteld uit biologische producten, vaak met lams- en rundvlees, maar op verzoek ook vegetarisch. Vergezeld van een streekwijn en huisgebakken brood. Op Chandrexa kunt u in alle jaargetijden meehelpen bij de werkzaamheden. Ervaring is niet vereist, wel leergierigheid en doorzettingsvermogen. In de winters worden de wijnstokken en kastanjes gesnoeid, brandewijnen gedistilleerd, groenten ingemaakt en dieren geslacht. Van het vet worden zepen gemaakt. Er wordt veel tijd in de keuken doorgebracht. In de lente wordt het land geploegd en aardappelen gepoot. In mei wordt maïs en zomergroenten als tomaten, komkommers, erwten, paprika's, pompoenen en courgette ingezaaid. De zomer is de oogsttijd. Er zijn veel groenten binnen te halen en er wordt gehooid om de dieren in de winter te voeden. Het is ook tijd om medicinale en aromatische planten te plukken. In de nazomer halen we de honing uit de bijenkasten en wordt geholpen bij de druivenpluk.

Omgeving en activiteiten

Reitoral de Chandrexa ligt in een ongerept Natura-2000 gebied boven de Sil rivier. De ligging is in het hart van de Ribeira Sacra, een onbekend gebied waar ooit monniken en kluizenaars hun toevlucht zochten, het landschap cultiveerden door er terrassen aan te leggen en tientallen kloosters bouwden. Hier worden de Amandi-wijnen geproduceerd. De opbrengst is klein en de oogst is zwaar door de steile hellingen van deze vallei. Hoger tegen de hellingen vindt u veel kastanje- en eikenbossen. Sommige plekken hebben een subtropisch microklimaat waar u ook kurkeik en aardbeiboom aantreft. U kunt dit gebied het best ontdekken door te gaan wandelen of paardrijden.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans

Logies

Aantal personen6Aantal kamers3Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 50-55 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVegetarische, veganistische of biologische maaltijden verkrijgbaarOntbijt€ 5,50LunchDiner€ 12-15

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Boot- of kanoverhuur

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Bergsport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Meehelpen op boerderij mogelijk

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)436

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Bergachtig tot alpien terrein

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadOurense (46 km)Dichtstbijzijnde dorpParada de Sil (3 km), Teimende (5 km)