1. Spain
  2. La Rioja
  3. Herce (La Rioja)
  4. Villa Ilusion
image

Villa Ilusion

Location and atmosphere

Op de hellingen van de berg Isasa, in het midden van de Cidacos Vallei in de Rioja-streek, ligt Villa Ilusion. Het is een nieuwgebouwd, bioklimatologisch huis dat op hernieuwbare energie als zon en wind werkt en het is gevestigd op het land van de familieboerderij dat zich in de eerste plaats bezighoudt met de productie van gecertificeerde biologische wijn. De productiemethode is een eclectische en gebaseerd op de theorieën van Meester Fukuoka, de principes van de permacultuur en de filosofie van Steiner. En daarnaast natuurlijk op een heleboel praktijkervaring en overleveringsgeschiedenis. De Viña Ilusion kunt u tijdens uw verblijf uiteraard proeven en uw gastfamilie vertelt u graag over de bereiding. Op het terrein vindt u verder nog olijven, kweeperen en andere vruchtensoorten.

Facillities

Het huis heeft drie slaapkamers voor twee personen, waarvan een kamer is voorzien van twee eenpersoonsbedden. Er zijn twee badkamers, een keuken, een woonkamer met open haard, een bijkeuken en een kleine studie. Het geheel is uiteraard verwarmd en verder vindt u er een bibliotheek en televisie. In het huis is veel gebruik gemaakt van keramisch vloerwerk en natuurlijke lambrizering van eik en jeneverbes. Buiten is een klein prefab-zwembad en een terras met tuinmeubelen.

Surroundings and activities

Het huis ligt op een bevoorrechte, vruchtbare en groene lokatie langs de Rio Cidacos, die over een lengte van circa 80 kilometer door het zeer dunbevolkte La Rioja kronkelt en tenslotte uitmondt in de Ebro bij Calahorra. Omdat de rivier voor irrigatie wordt gebruikt, haalt zij aan het eind van de zomer de Ebro vaak niet meer. Aan de oevers liggen enkele kleine stadjes met overblijfselen uit de Romeinse periode zoals Arnedo met kasteelruïne en Arnedillo met thermale baden en spa. Op 20 kilometer ligt het onlangs geopende Paleoaventura park dat is gewijd aan dinosaurussen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Price largest unit per week€ 1000 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Health resort

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityCalahorra (23 km), Logroño (56 km)Nearest villageArnedo (4 km)