1. Spanje
  2. Andalucia
  3. La Zubia (Granada)
  4. Cortijo Balzaín
image

Cortijo Balzaín

Locatie en atmosfeer

Cortijo Balzaín ligt in de Sierra Nevada en op een steenworp van Granada. Wat als een schuilplaats voor schaapherders begon, groeide uit tot een boerengehucht en herberg voor arbeiders, bergbeklimmers en pelgrims. De oorspronkelijke functie als boerderij is goeddeels vervangen door een toeristische maar nog worden op Cortijo Balzaín onder meer amandelen verwerkt en honing gemaakt. De cortijo is gerestaureerd tot negen landelijk gelegen huizen. Bij de renovatie is de originele structuur en het rustieke karakter behouden. Er is een klein museum bij dat is gewijd aan het harde boerenbestaan van de vroegere bewoners. U treft er vooral oude gereedschappen.

Faciliteiten en aanbod

De huizen van het 18e eeuwse Cortijo Balzaín zijn ecologisch verbouwd en gerestaureerd. Zoveel mogelijk van de oorspronkelijke bouwmaterialen zijn behouden en hergebruikt en beschermd met natuurlijke verf- en isolatieproducten. Diverse systemen zorgen voor water- en energiebesparing. Cortijo Balzaín is in de loop der jaren overgegaan op het gebruik van zonne-energie en biomassa. De huizen zijn geschikt voor twee à drie personen, hebben een complete keuken, een woonkamer met comfortabele banken, televisie en verwarming, een badkamer en een wasmaschine. Er is een apart groepsverblijf bij voor maximaal 31 personen op basis van kamerverhuur. Buiten vindt u een zwembad met zout water, een terras met barbecue, sportveldjes en een kinderspeelplaats! In het restaurant kunt u genieten van de regionale, landelijke keuken met veel producten van eigen grond. Op Cortijo Balzaín worden ook bruiloften, feesten en bedrijfsuitjes gehouden.

Omgeving en activiteiten

Als je op Balzaín neerstrijkt is dat om tenminste twee redenen. Om Granada te verkennen en het immense biosfeerreservaat van de Sierra Nevada te ontdekken. De stad Granada is veruit de belangrijkste plaats in Europa als het gaat om de ontmoeting tussen de Arabisch-Islamitische en Europees-Christelijke cultuur en tradities. De Sierra Nevada is, met als hoogste top de Mulhacén (3482 m), het dak van het Iberisch schiereiland en de habitat voor meer dan 1700 soorten flora en fauna, waarvan enkele alleen hier voorkomen. Langs Balzaín lopen enkele routes waaronder de lange afstandsrondwandeling GR240 met 19 etappes. Op Balzaín treft u een schat aan informatie over wat er allemaal te zien is.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Spaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen58Aantal huisjes/appartementen9Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 392 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1304 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen19-31Aantal kamers12Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijt€ 3-5Lunch€ 10Diner€ 10-22Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants4 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Kuuroord

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1140

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Bosbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGranada (8 km)Dichtstbijzijnde dorpLa Zubia (4 km)