1. Spanje
  2. Cataluña
  3. Sant Ferriol (Girona)
  4. Rectoría de la Miana
image

Rectoría de la Miana

Locatie en atmosfeer

De groepsaccommodatie Rectoría de la Miana bestaat uit een oude Romaanse pastorie en een voormalig Benedictijns klooster. Op het terrein zijn nog de resten van het kasteel La Miana uit de negende eeuw te zien. De Romaanse kapel dateert uit de twaalfde eeuw. In de jaren '70 ontdekte Frans Engelhard deze prachtige plek en begon hij met de restauratie van de gebouwen. Na jaren van verval is het leven er teruggekeerd en hangt er een mystieke, middeleeuwse sfeer. Er zijn verscheidene woonkamers, veel antiek meubilair, galerieën, een open haard en een ruimte voor de beoefening van uiteenlopende ambachten en ontspanningstechnieken. Er worden diverse cursussen aangeboden, maar u kunt hier ook met een groep zelf een cursus organiseren.

Faciliteiten en aanbod

De Rectoría beschikt over acht kamers voor twee of drie personen. Op het terrein is het mogelijk om te kamperen, maar La Miana is officieel geen camping. Een heerlijk ontbijt en een goede avondmaaltijd zijn bij de prijs inbegrepen. Volpension is mogelijk. Energie wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen en het water komt uit een eigen bron. Rondom de Rectoría heerst absolute rust en stilte. Het eeuwig groene dal met zijn kruidige bosgeuren is de habitat van wilde zwijnen en in mei en juni wemelt het er van de vlinders. Dichtbij is een schitterende rotspoel, waarin u kunt zwemmen.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving kunt u wandelen eventueel met een gids, paardrijden door de bergen en het vulkanische landschap van Garrotxa verkennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de middeleeuwse dorpen Besalú en Santa Pau. Wilt u een grotere stad bezoeken, dan kunt u bijvoorbeeld naar Girona gaan. Het heeft een mooie oude binnenstad tegen de Caputxins. Breng zeker een bezoek aan Plaza de la Independencia en de Arabische badhuizen. Of u gaat naar Figueres. De stad zelf is niet erg interessant maar het Dalí-museum is een trekpleister van wereldformaat.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Frans, Nederlands, Engels

Groepsverblijf

Aantal personen5-25Prijs is inclusief ontbijtInclusief halfpensionInclusief volpensionPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants10 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)450

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadFigueres (34 km), Girona (41), Barcelona (142 km)Dichtstbijzijnde dorpBesalú (10 km), Olot (32 km)