1. Spanje
  2. Cataluña
  3. Siurana d´Empordà (Girona)
  4. Turismo Rural Mas Moli
image

Turismo Rural Mas Moli

Locatie en atmosfeer

Mas Moli is een boerderij met 125 hectare land en ligt een halve kilometer buiten het dorp Siurana in de streek Alt Empordà. Het is een veeboerderij waar Pyreneese kalveren, een paar schapen en een grote verscheidenheid aan kippenrassen worden gehouden en voedsel voor de dieren wordt verbouwd. Rondom het huis liggen tuinen met medicinale kruiden en schaduwbomen als eucalyptus, acacia, ceders, olijf- en amandelbomen Siurana ligt tussen Figueres, Girona en Sant Pere Pescador (Costa Brava, 7 km). Het is een boerendorp van zo´n 140 inwoners en kijkt uit over de Middellandse Zee in het oosten en op de Pic du Canigou (2784 m) in de Catalaanse Pyreneeën van Zuid-Frankrijk.

Faciliteiten en aanbod

Maria en Josep verhuren zes luxe en ruime kamers met badkamer en balkon of terras. Televisie en wifi is aanwezig. Er is een gemeenschappelijke eetkamer, een woonkamer plus terras. Bij Mas Moli kunt u ´s avonds aanschuiven voor het diner. Wel graag vooraf reserveren. Er wordt niet à la carte gedineerd maar met specifieke voedingseisen, allergiën en dieetwensen kan wel rekening worden gehouden. U krijgt de traditionele Catalaanse keuken voorgeschoteld, volgens de principes van Slow Food en met biologische producten uit de eigen tuin, van de Bionofre-keten of van de lijst verantwoorde producten van boerderijen uit de omgeving. U kunt een rondleiding over de boerderij volgen. Aan huis kunt u een chiropractische massage nemen op basis van een consult (Eu. 25-55,- per uur).

Omgeving en activiteiten

Vanuit Mas Moli heeft u tal van bezienswaardigheden en dagtrips binnen handbereik. In het gefortificeerde Figueres bezoekt u natuurlijk het Dalí-museum. In Girona slentert u wat rond in de oude stad en de Joodse wijk. In Besalú doet u ongeveer hetzelfde. Rond Mas Moli is een leuke twee uur durende wandeling uitgestippeld langs de boerderijen van Siurana en krijgt u een goed idee van het leven in de Alt Empordà. Enkele natuurgebieden en stranden liggen vlakbij: het natuurpark Aiguamolls de l´Empordà is een vogelrijk moerasgebied dat zich uitstrekt tot de duinen langs de kust. Even verder ligt het ongenaakbare landschap van Cap de Creus, een belangrijke inspiratiebron en een weerkerend thema in de werken van Dalí. Voor meer tips ligt er op uw kamer een uitgebreide informatiemap klaar.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

Spaans, Frans, Engels

Logies

Aantal kamers6Prijs eenpersoonskamer per nacht60-75Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 80-110 per kamerPrijs is inclusief ontbijtInclusief halfpension

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants0.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadFigueres (7 km)Dichtstbijzijnde dorpSant Pere Pescador (7km)