1. Spain
  2. Castilla y Leon
  3. Hoyocasero (Ávila)
  4. Camping El Escoces de Gredos
image

Camping El Escoces de Gredos

Location and atmosphere

Camping los Talleres is een middelgrote camping met 80 plaatsen ten noordoosten van de Sierra de Gredos in het beschermde gebied El Pinar de Hoyocasero.

Facillities

Het terrein is natuurlijk, lekker groen met voldoende schaduw van bomen en ligt op een respectabele hoogte van 1350 meter. De camping is voorzien van elektra- en wateraftappunten voor caravans en campers. De faciliteiten van de camping zoals de toiletten, de douches, de zwembaden en het restaurant zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het restaurant met terras serveert traditionele gerechten met regionale producten. Er zijn ook tapas, bocatines en snacks verkrijgbaar. Op de camping is ’s morgens een broodjesservice of je ontbijt in het restaurant. Je kunt er ook lunchpakketten bestellen voor als je er op uit wil trekken. Er is een zwembad voor kinderen en volwassenen, een picknickplaats met barbecue en een kinderspeelplaats.

Surroundings and activities

Het Espacio Natural del Pinar de Hoyocasero is een klein natuurgebied met een enorme verscheidenheid van circa 400 soorten planten en een rijk dierenleven. Camping los Talleres is een ideaal startpunt voor vele activiteiten in dit gebied zoals wandelen, klimmen, fietsen en mountainbiken. Vanaf de camping worden ook natuurworkshops georganiseerd zoals plantkunde, paddenstoelen herkennen en vogelspotten. Voor de liefhebbers van het hooggebergte ligt de Sierra de Gredos binnen handbereik. Vanaf de camping zijn er drie wandelroutes: naar de bergmeren, de top van de Almanzor (2592 m) en klettersteig-routes. Er zijn twee uitdagende trajecten voor mountainbikers: Hoyocasero-Burgohondo en Navalosa-Hoyocasero-Riosequillo. U kunt er ook gaan raften.

General information

Opening times accommodation10-01 t/m 10-12ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches80Number of tent pitches60prices per person€ 4,50Price tent per night€ 4,50Price caravan/camper per night€ 5-7Costs for use electricity per day€ 4Tent rental price per week€ 30Prices cabin or bungalow per week€ 325Price carparking€ 4

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceBreakfast€ 3Lunch€ 10Dinner€ 7Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1350

Route description

Nearest cityÁvila (52 km), Salamanca (119 km), Madrid (139 km)Nearest villageArenas de San Pedro (37 km)