1. Denemarken
  2. Rønne (Bornholm, Hovedstaden)
  3. Green Solution House
image

Green Solution House

Locatie en atmosfeer

Het Green Solution House is een hotel- en conferentiecentrum en heeft als leus: focus op ecologie en duurzaamheid. Hier voldoet het ruimschoots aan. Het hotel heeft veel glas en hierdoor is het binnen licht en warm. Behalve kamers worden er ook appartementen verhuurt en er is een aparte conferentieruimte met uitstekende faciliteiten. U kunt wandelen in het innovatief aangelegde park rondom het hotel met bruggen, glazen paden en moestuinen, een bloementuin en vijvers en zien hoe het regenwater verzameld wordt. Meer voorbeelden van Green Solutions zijn: stimulering van de natuurlijke biodiversiteit; het park, een combinatie van oude en nieuwe architectuur met gebruik van duurzame materialen zoals ook in het conferentiecentrum. Het à-la-carte restaurant maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische producten en heeft het Deens ecologische keurmerk Bronze voor voeding gekregen. Het regenwater wordt opgevangen en daar profiteren ook de buurtbewoners van. Een groot deel van de elektriciteit wordt geleverd door zonnepanelen. Er zijn ook zonnepanelen die water verwarmen en dat wordt gebruikt voor vloerverwarming en om kamers te verwarmen. Het hotel is bezig met de aanleg van een zogenaamd pyrolyse-station: dat zet organisch afval om in voedingsrijke asresten of biochar dat als mest voor de moes- en kruidentuin kan dienen.

Faciliteiten en aanbod

De kamers zijn ruim en licht en beschikken over een eigen balkon of terras. De appartementen liggen vlakbij het hotel en beschikken over een woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, twee slaapkamers en een badkamer met douche en een ingerichte patio. Er is milieuvriendelijke verf gebruikt en de meubelen zijn met Cradle2Cradle-gecertificeerde stoffen bekleed, dat wil zeggen dat er geen afvalproducten tijdens de recycling zijn achtergebleven. Er is gratis wifi en parkeergelegenheid. Het restaurant serveert klassieke gerechten met een moderne twist en er wordt gebruik gemaakt van biologisch geteelde, lokale producten. Ook de wijnen zijn biologisch. In de lounge kunt u een kop koffie drinken. Er is een bibliotheek waar u boeken kunt pakken of uw eigen boek kunt plaatsen dat u met anderen wilt delen.

Omgeving en activiteiten

Tegenover het hotel ligt het Fredsskov: via een pad dat door dit bos leidt, komt u vanzelf uit op het zandstrand. Het zand op de Bornholmse stranden is zo fijn dat het vroeger in zandlopers werd gebruikt. Rønne is de hoofdstad van Bornholm en werd in de Tweede Wereldoorlog door de Russen gebombardeerd. Desondanks is er veel ouds bewaard gebleven. Waaronder bijvoorbeeld ook de 300 houten huizen die na de oorlog door Zweden aan Bornholm zijn geschonken om de woningnood te lenigen. Het is hetzelfde type huisje dat ook na de Watersnoodramp van 1953 aan Zeeland is geschonken. Het Bornholmmuseum toont onder andere vondsten uit de Prehistorie en de Middeleeuwen. In Rønne kunt u vele buitensporten beoefenen zoals zeilen, windsurfen, duiken en snorkelen en golfen. Bij het Green Solution House kunt u een elektrische fiets huren, zodat u op uw gemak de omgeving kunt verkennen. Er ligt ruim 250 kilometer aan fietspaden over het gehele eiland. U kunt dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Almindingen, het op een na grootste aaneengesloten gemengd bosgebied van Denemarken. Hier ligt ook het beroemde Ekkodalen. Bornholm ligt bezaaid met kerken en kapellen in de meest uiteenlopende vormen en er zijn ook enkele burchtruïnes te bezichtigen zoals Hammerhus en Lilleborg.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Deens, Noors, Zweeds, Duits

Logies

Aantal kamers64Prijs is inclusief ontbijtPrijzen op aanvraag

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen112Aantal huisjes/appartementen28Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineMaaltijden beschikbaarVegetarische, veganistische of biologische maaltijden verkrijgbaarOntbijtLunch68-228 DKKDiner195-495 DKKAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel2Afstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Betalen met PIN en/of Creditcard mogelijk

Fietsverhuur

Natuurzwemmen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Kuuroord

Tennisbaan

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)17

Zee, strand, duinen, lagune

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad
Dichtstbijzijnde dorpRønne (2 km)