1. Denemarken
  2. Hals (Aalborg, Nordjylland)
  3. Nature Ferie
image

Nature Ferie

Locatie en atmosfeer

Sinds 2013 wonen Peter en Paula met dochter Marit in Noord-Jutland, in het kustplaatsje Hou, op een prachtige boerderij met 3,5 hectare grond. Hier volgen we het ritme van ons hart en genieten van de prachtige omgeving. Het is een afwisselend landschap van naald- en loofbos, heide, weilanden en zelfs een eigen strand en zee op loopafstand van ons huis. Zelf proberen wij echt samen te leven met de natuur en zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Zo hebben we regelmatig lekkere verse eitjes te koop of groenten en fruit uit eigen tuin. Op de boerderij zijn verder kippen, hangbuikzwijntjes, koeien en een hond.

Faciliteiten en aanbod

U kunt kamperen op ons prachtige terrein met ruime plaatsen. U kunt overnachten in uw eigen caravan of tent met uitzicht op de zee van het Kattegat. Maar u kunt ook een tijdje doorbrengen in een van onze trekkershutten voor twee personen of het appartement voor zes personen. Waar u ook voor kiest, u overnacht midden in de natuur en vlakbij zee. Al onze gasten kunnen gebruikmaken van de toiletten, warme douches, een volledig ingerichte keuken en een gemeenschappelijke ruimte, waar u lekker samen kunt eten, kletsen of bijvoorbeeld spelletjes spelen. In deze zaal kunt u ook met slecht weer ontspannen en gemakkelijk en droog uw eigen maaltijd bereiden. Ook kinderen kunnen hier lekker vakantie vieren. Naast het bouwen van hutten en zandkastelen, kunnen ze zwemmen en genieten aan het strand. De zee is hier kindvriendelijk: er is haast geen stroming en de waterdiepte neemt maar langzaam toe. Verder kunnen kinderen natuurlijk ook altijd lekker voetballen, tafeltennissen of schommelen. Denemarken is net als Nederland een uitstekend fietsland. Wij verhuren zelf fietsen en hebben ook een overdekte fietsreparatieplaats. Hier kun je je fiets ophangen en gereedschap vinden om aan de fiets te klussen.

Omgeving en activiteiten

Noord-Jutland en Ålborg heeft een enorm scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die op de website van Nature Ferie uitgebreid worden toegelicht. Aanraders zijn bijvoorbeeld het kliffen- en duinkustlandschap in de omgeving van Skagen. In tegenstelling tot Nederland heeft Denemarken geen beleid om het land te beschermen tegen het zeewater. U treft hier dan ook een nagenoeg ongerept landschap, een voortdurend gevecht tussen zand en water, waarin cultuurelementen ondergestoven zijn geraakt of in zee dreigen te verdwijnen. Op de accommodatie treft u een schat aan informatie over lokale, nationale en internationale fiets- en wandeltochten die langs Nature Ferie lopen of verwijzingen naar nuttige literatuur en links. Niet alleen voor langere vakanties, maar ook voor trekkers en vakantiegangers op doorreis naar Noorwegen of Zweden. is onze boerderij de ideale tussenstop om te overnachten.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Nederlands, Deens

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen6Aantal huisjes/appartementen1Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs grootste eenheid per week€ 400-500 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)prijs per persoon€ 10Prijs per kind (<12)€ 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 5Huurprijs tent per dag€ 30Prijs blokhut of bungalow per dag€ 45

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2,5 kmAfstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Natuurzwemmen

Buitensportfaciliteiten

Workshops en cursussen

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Binnenspeelruimte

Spelletjes

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)4

Zee, strand, duinen, lagune

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadHals (9 km), Ålborg (30 km)Dichtstbijzijnde dorpHou (3 km)