1. Denemarken
  2. Borre (Møn, Sjælland)
  3. Bakkegaard Gæstgiveri
image

Bakkegaard Gæstgiveri

Locatie en atmosfeer

Bakkegård Gæstgiveri ligt vlakbij de beschermde kliffen van Møn, met uitzicht op de Oostzee. Vivi en Uffe hebben hier een Bed & Breakfast met hotel-restaurant, zeer geschikt voor een korte vakantie. Vivi en Uffe ontvangen ook groepen. Er is onlangs een project gestart dat als doel heeft om van het eiland Møn een Unesco-biosfeerreservaat te maken en Bakkegaard steunt dit project. In en om Bakkegård Gæstgiveri kun je tot rust komen in de prachtige natuur. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel: er wordt gebruik gemaakt van ecologische - en waar mogelijk lokale producten en voeding. We beschermen de natuur en zijn lid van diverse verenigingen zoals de Deense Natuurvereniging, de Deense Vogelbescherming, de Natuurvereniging van Ost-Møn en Kultivator, dat zich inzet voor de lokale produktie van kwaliteitsvoedsel. Verder verwarmen we onze ruimtes Co2-neutraal en de stroom is afkomstig van windmolens.

Faciliteiten en aanbod

Bakkegård is geopend vanaf Pasen tot 31 oktober. In deze periode worden wel ook groepen ontvangen. We hebben 17 een- en tweepersoonskamers, die door kunstenaars van Møn zijn ingericht en waarmee we hun werk steunen. Badkamers en toiletten worden gedeeld. Het ontbijt bestaat uit ecologische producten. De prijzen van de kamers zijn inclusief koffie en thee, maar exclusief linnen en ontbijt. Maar ook die kunnen op verzoek geregeld worden. Voor groepen kunnen speciale maaltijdpakketten van te voren worden besteld. Er zijn zalen die geschikt zijn voor het geven van cursussen en workshops en het houden van seminars en conferenties. Hier kunnen ook bruiloften, feesten of bijvoorbeeld familie- en vriendenbijeenkomsten gehouden worden. Bakkegård Gæstgiveri heeft een galerie waar u het werk van 21 kunstenaars kunt bewonderen.

Omgeving en activiteiten

Buslijn 678 rijdt van Stege naar Klintholm en komt langs het Geocentrum (http://www.moensklint.dk/geocentermoensklintuk.aspx). Hier kunt u de ontstaansgeschiedenis van de krijtrotsen volgen. Ze zijn 140 tot 165 miljoen jaar geleden ontstaan en zijn 100 meter hoog en acht kilometer lang. Door de bijzondere samenstelling van de bodem groeien hier 20 verschillende soorten orchideeën, die op de krijtgronden goed gedijen. Het Liselund Slot is een romantisch lustslot dat in een sprookjesachtig landschapspark ligt op de oostelijke punt van Møn, ook nabij de krijtrotsen. Er zijn vele goedbewaarde kerken en kapellen in de buurt zoals de Stege kirke, Keldby kirke en de Elmelunde kirke. U kunt in de omgeving wandelen, fietsen, zeilen, zeekajakken en paardrijden in de beschermde natuur. Stege (21 km) is de hoofdstad van het eiland en heeft de oudste middeleeuwse stadspoort van Denemarken en een schattig haventje. Met een zeilschip kunt u een tocht van twee uur maken en de kliffenkust ook vanaf zee bewonderen. Bakkegård Gæstgiveri ligt vijf kilometer van het strand en de Klintholmhaven, op 15 kilometer van de Golfklub van Møn, op drie kilometer van het Geocentrum, op twee kilometer van de mystieke heuvels. Kopenhagen ligt op 1,5 uur rijden.

Algemene informatie

ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Duits, Deens

Logies

Aantal personen26Aantal kamers14Prijs eenpersoonskamer per nacht410-480 DKKPrijs tweepersoonskamer per nacht585-820 DKK per kamer

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineMaaltijden beschikbaarVegetarische, veganistische of biologische maaltijden verkrijgbaarOntbijt95 DKKLunch165 DKKDiner190-240 DKKAfstand tot supermarktIn Borre, 8 kmAfstand tot restaurants6 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)69

Zee, strand, duinen, lagune

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadStege (20 km)Dichtstbijzijnde dorpBusene