1. Duitsland
  2. Bayern
  3. Riedenburg
  4. Landgasthof Kastlhof
image

Landgasthof Kastlhof

Locatie en atmosfeer

De voormalige boerderij Kastlhof ligt aan de oever van het Rhein-Main-Donau Kanaal in het idyllische Altmühltal. Dit was ongeveer het laatste stukje waterweg - in 1992 was het klaar - dat werd aangelegd om de binnenscheepvaartroute tussen Rotterdam en de Zwarte Zee te voltooien. Reeds in de tijd van Karel de Grote werden er pogingen ondernomen, de Fossa Carolina! Gabriele, Herbert en hun twee zonen beheren de Kastlhof nu reeds in de vierde generatie.

Faciliteiten en aanbod

U heeft keuze tussen tweepersoonskamers of een verblijf op de camping. Een aantal van de kamers beschikt over een eigen badkamer. Bij de Gästezimmer is natuurlijk een energierijk ontbijt inbegrepen. Verblijft u in een tent of caravan, dan kunt u gebruik maken van de 'Brötchendienst', of u reserveert ook een plaatsje aan de ontbijttafel. Op de camping is er tevens een slaapzaal voor 12 personen. Voor uw boot is een aanlegsteiger en voor uw paard staan er boxen gereed. Na een dag fietsen, wandelen of varen, hoeft u niet lang te zoeken naar een eetgelegenheid. De Kastlhof zelf beschikt over een restaurant met 'Biergarten' waar u 's middags en 's avonds wordt verwend met Beierse specialiteiten.

Omgeving en activiteiten

Het Altmühltal is bekend als eldorado voor fietsers en wandelaars en heeft een uitgebreid netwerk aan routes. In de omgeving zijn tal van klimmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Als u nog nooit geklommen heeft, is het raadzaam eerst lessen te nemen in de dichtbij gelegen klimschool. In de omgeving van Riedenburg zijn enkele burchten, of restanten daarvan, te bezichtigen zoals het Burg Prunn. De dichtstbijzijnde grote stad is Regensburg, dat een kleine, maar fraaie collectie van circa 2000 jaar bouwnijverheid en architectuur herbergt.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Logies

Aantal personen20Aantal kamers10Prijs eenpersoonskamer per nacht40Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 60 Prijs is inclusief ontbijt

Groepsverblijf

Aantal personen32Aantal kamers11Prijzen op aanvraag

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen25Aantal tentplaatsen25prijs per persoon€ 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijt€ 6Lunch€ 3,50-10Diner€ 5,50-12Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)350

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadRiedenburg (7 km)Dichtstbijzijnde dorpEssing (2 km)