1. Duitsland
  2. Bayern
  3. Böbing
  4. Marxhof
Kleine kaart
image

Marxhof

Locatie en atmosfeer

De boerderij van de familie Gretschmann ligt op het iets hogere gedeelte van Leiten, aanduiding voor een waterloop, in de Pfaffenwinkel. Het is een typische Noordbeierse boerderij met rondom beboste heuvels en weiden. In de verte zijn de Alpen en de Zugspitze al zichtbaar. Johanna en Jakob hebben een biologisch veeteeltbedrijf met zo'n 32 hectare weidegrond en, behalve koeien, zijn er ook twee varkens, een paard en twee pony's. Verder zijn er nog geiten, eenden, kippen, konijnen en katten. Het is een heel rustig gebied, er staan maar vier andere boerderijen in de buurt. Het huis wordt verwarmd met hout en het water wordt verwarmd door middel van zonnepanelen.

Faciliteiten en aanbod

De twee appartementen (65 m2) hebben ieder een woonkeuken, twee slaapkamers, badkamer en balkon. U mag gebruik maken van de wasmachine en droger. Op het terrein mogen maximaal twee tenten of caravans staan. Er is een barbecue met vuurplaats. U kunt hier allerlei biologische producten kopen zoals melk, kaas, eieren, worst en groente. Op het erf is voor kinderen van alles te doen, er is een zandbak, een schuur, ze mogen helpen bij het verzorgen van de dieren of een ritje met de pony's maken. Er kan getafeltennist worden en er zijn fietsen te huur voor een verkenningstocht in de omgeving. U kunt hier ook leren kwark maken of brood bakken.

Omgeving en activiteiten

De Pfaffenwinkel is een mooi gebied om te wandelen. In de omgeving is een beschermd natuurgebied de Ammerleite. Op 10 kilometer is een waterval en het romantische maar protserige slot Neuschwanstein ligt op 30 kilometer. Kloster Ettal ligt op 25 kilometer en de Wieskirche op 15 kilometer. Vlakbij ligt een meertje en in de Ammer kunt u zelfs wildwatervaren. Op de Staffelsee worden ook boten verhuurd, u kunt hier zeilen of surfen. Vanaf de boerderij worden soms ritjes met de koets gemaakt.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 280 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 350 per eenheid

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen2Aantal tentplaatsen2Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)752

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPeissenberg (9 km)Dichtstbijzijnde dorpBöbing