1. Duitsland
  2. Hessen
  3. Reichelsheim
  4. Biokulturhof
image

Biokulturhof

Locatie en atmosfeer

Deze traditionele vierkantboerderij ligt aan de rand van het gehucht Erzbach, gemeente Reichelsheim, middenin het Unesco Geopark Bergstraße-Odenwald. De boerderij wordt omgeven door heuvelachtige weiden met fruitbomen, gemengde loofbossen, granietrotsformaties en beekjes. Op de boerderij lopen katten, kippen en een hond vrij rond. Een paard, twee ezels, schapen en varkens kunnen altijd bezocht worden in de stal of in het weiland.

Faciliteiten en aanbod

In het twee verdiepingen tellende vakwerkhuis uit 1800 bevinden zich twee appartementen van 75 m2 en 80 m2. Elk appartement kan aan maximaal zes personen onderdak bieden. Het is ook mogelijk kleinere delen van de woningen te huren voor drie (45m2) of vier personen (63m2).Daarnaast is er een grote kamer te huur (28m2) en staat er een bouwkeet (13m2) op het terrein, beide voorzien van kookgelegenheid en vaatwerk. Ontbijt en diner kunt u bij boer Becker aanvragen. Een huisdier kan op aanvraag gratis meegenomen worden, beddengoed kan eventueel gehuurd worden. Uw gastheer verkoopt vlees en worst van de biologisch gehouden varkens en schapen, dat u meteen op de barbecueroosters kunt garen. Overige producten zijn verse eieren, groente en fruit al naar gelang het seizoen, kruiden, appelsap, bier en wijn. De boerderij biedt verder mogelijkheden voor diverse activiteiten voor elke leeftijdsgroep: veel boeken in de aparte leesruimte, zitjes, een atelier waar men bijvoorbeeld kan schilderen of kleien/pottenbakken, barbecueplaats, badminton, tafeltennistafel en een volleybalveldje. Fietsen zijn in ruim voldoende mate aanwezig. Kinderen kunnen zich uitleven met hout, takken, aarde, stenen, water, stro, hooi en veren; een ideale speelomgeving. Een ritje op de tractor is ook altijd mogelijk.

Omgeving en activiteiten

Het Odenwald met zijn glooiende heuvels en zijn bijzonder afwisselende landschap nodigt uit voor wandelingen en wandeltochten. U vindt er 260 kilometer gemarkeerde wandelpaden op een hoogte tussen 200 en 550 meter. In de directe omgeving van de boerderij is een hotel met sauna en een klein binnenzwembad. Reichelsheim (3 km), een erkend kuuroord, telt twee door zonne-energie verwarmde zwembaden, tennisbanen, een wellnesscentrum en paardrijmogelijkheden. Leuke uitstapjes in de omgeving zijn: kasteel Reichenberg, de ruïne Rodenstein (7 km) en, zeer aanbevelenswaardig, het Felsenmeer (18 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Spaans, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen15Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 204 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 496 per eenheid

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen1Aantal tentplaatsen2 en plek voor 1 caravan/camperprijs per persoon€ 5Prijs tent per nacht€ 3Prijs caravan/camper per nacht€ 3Huurprijs caravan per week€ 166-201, bouwkeet afhankelijk van 2 of 3 p

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 6Diner€ 9Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants0,3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Meehelpen op boerderij mogelijk

Binnenspeelruimte

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)300

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDarmstadt (20 km) Dichtstbijzijnde dorpReichelsheim (4 km)