1. Duitsland
  2. Rheinland-Pfalz
  3. Malberg
  4. Weiherwiesenhof
image

Weiherwiesenhof

Locatie en atmosfeer

De Weiherwiesenhof ligt in het zuidelijke deel van de Eifel aan het riviertje de Kyll. Het is een klein gemengd bedrijf met boomgaarden, kruiden- en moestuin en weideland, waar ook runderen, kippen, paarden, ganzen en katten rondlopen. De eeuwenoude boerderij is een beschermd monument en ligt aan de rand van het dorp Malberg, met zicht op het gelijknamige barokslot. Op de binnenplaats staat een schitterende, honderd jaar oude notenboom die voor schaduw en een vredige sfeer zorgt. Een waterkrachtcentrale voorziet het geheel van elektriciteit. Er kan hier in de zomer ook tegen kost en inwoning meegeholpen worden, bijvoorbeeld in de moestuin. De oogst van het land gaat elke week naar de plaatselijke markt om verkocht te worden.

Faciliteiten en aanbod

In de voormalige stal is een eenvoudige, goedkope slaapruimte met stapelbedden voor zo'n 14 personen. Hier is ook het sanitair: een douche, wastafels en twee toiletten. Zelf slaapzak en handdoeken meenemen. Er is ook kookgelegenheid, een koelkast en een wasmachine. Op een kleine weide kunnen enkele kleine trekkerstentjes opgezet worden. Daar staat ook een keet waarin twee personen kunnen overnachten. Op de boerderij worden diverse cursussen, bijvoorbeeld pottenbakken, voor kinderen en volwassenen gegeven. Voor de kinderen is er een speelplaats. Verkoeling vindt u in de Kyll. Wie 's middags hout gaat sprokkelen, kan 's avonds genieten van een mooi kampvuur.

Omgeving en activiteiten

Malberg ligt in de Südeifel dat bekend is om zijn kastelen, kratermeertjes en de bosrijke omgeving. Een prima gebied om te wandelen of fietsen. Vlakbij kunt u zwemmen of kanoën op de Kyll, de instapplaats is vlakbij. Trier met zijn Romeinse Porta Nigra ligt op 40 km, maar Bitburg (12 km), Burg Manderscheid (30 km) en de wijngaarden langs de Moezel zijn ook niet ver.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-05 t/m 30-09ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Groepsverblijf

Aantal personen16Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen slaapzak meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs slaapzaal per nacht€ 15 Prijs is inclusief ontbijt

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen6Aantal tentplaatsen5prijs per persoon€ 7,50

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 7,50Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)260

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadKyllburg (1km)Dichtstbijzijnde dorpMalberg