1. Duitsland
  2. Niedersachsen
  3. Vienenburg
  4. Gut Wennerode
image

Gut Wennerode

Locatie en atmosfeer

Dit historische landgoed ligt aan de voet van het middelgebergte Harz, ook wel de Vorharz genoemd, op een hoogte van 141 meter. De akkers waarop suikerbiet, tarwe, gerst en koolzaad verbouwd worden, grenzen direct aan het vier hectare grote erf. 40 jaar geleden heeft de familie Zeiser het landgoed overgenomen en hebben ze een professionele manege opgericht, waar ook 'gepensioneerde' rijpaarden hun oude dag in landelijke rust kunnen slijten. Men houdt er ook een kleine kudde Kamerunschapen. Hoewel het landgoed al in het jaar 1100 werd genoemd, zijn enkele van de gebouwen op het landgoed zo'n 100 jaar oud.

Faciliteiten en aanbod

De vier vakantiewoningen zijn tamelijk nieuw en elk geschikt voor zes personen. Ze grenzen direct aan de paardenwei en zijn voorzien van centrale verwarming en televisie. De keuken is compleet ingericht. Elke woning heeft drie slaapkamers. Het vrijstaande 'oude washuis' beschikt over een open haard en een serre. Het landgoed is een ideaal vertrekpunt voor ruitertochten, wandelingen en mountainbiketochten in een afwisselende, bosrijke omgeving. In het bakhuis kan men leren broodbakken. U kunt zich verdiepen in de kruidenleer. In de manege en de buitenbak worden paardrijlessen gegeven. Voor de kinderen is er de stroburcht, een tafeltennistafel of ze kunnen gaan kanoën.

Omgeving en activiteiten

Als u het paardrijden (weer) een beetje onder de knie hebt, kunt u de ruiterroutes gaan volgen, eventueel in georganiseerd verband. In de omgeving worden tal van activiteiten aangeboden als paragliden, sleeën en skiën. Wandelen en fietsen op wat uitdagender niveau kan in de Harz met de Brocken (1141 m) als hoogtepunt. In Bad Gandersheim en Thale vindt u openluchttheaters. In Vienenburg bevindt zich het oudste treinstation van Duitsland dat nu onderdak biedt aan een spoormuseum. Liefhebbers van historische treinen kunnen hier een ritje maken. Dagtochten naar de oude steden Goslar en Quedlinburg zijn vanaf het landgoed mogelijk.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen24Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 288 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 306 per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)141

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadVienenburg
Dichtstbijzijnde dorp