1. Duitsland
  2. Niedersachsen
  3. Sankt Andreasberg (Oberharz)
  4. Das Alte Haus
image

Das Alte Haus

Locatie en atmosfeer

Das Alte Haus is gebouwd rond 1800 en ligt aan de rand van het stadje Sankt Andreasberg aan de flanken van het Harz-gebergte. De familie Van der Mast heeft het huis in zijn geheel en zoveel mogelijk ecologisch laten renoveren, zodat het nu een comfortabel, gezellig en licht huis is. De voorkant van het huis kijkt uit op het bergstadje. De woonkamer en de grote tuin aan de achterzijde zien uit op de bergen, bossen en weiden die zo kenmerkend zijn voor de Harz. Het achterste gedeelte van de tuin is Naturschützgebiet en staat vol met wilde bloemen, die bijen en vlinders aantrekken. Beregening gaat vanuit een ondergronds waterreservoir, dat zichzelf vult met regen- en smeltwater. De straat heet Schwalbenherd naar de zwaluwen die in mei komen nestelen, onder andere in de speciaal opgehangen nesten aan de voorgevel.

Faciliteiten en aanbod

Sinds wij het huis hebben laten verbouwen, heeft het overal centrale verwarming, een huiskamer met houtkachel, meerdere slaapkamers, een moderne keuken en twee luxe badkamers. De benedenverdieping is te huur voor een tot vijf personen. Komt u met een groter gezelschap, dan kunt u ook de bovenverdieping erbij huren. Daar kunnen nog eens vier personen slapen. Plus eventueel nog een kind op een matras of in een campingbedje. Er wordt altijd aan één partij verhuurd, u zult dus geen vreemden in huis tegenkomen.

Omgeving en activiteiten

Natuur, buitensport, zilvermijnen, steile straatjes, vriendelijke mensen, kunst en lokale evenementen: dat is Sankt Andreasberg in een notendop. De wandelpaden beginnen achter het huis en bieden 200 kilometer bewegwijzerd wandelplezier, voor een groot deel door het Nationaal Park Harz. U komt door bossen en langs bloeiende weiden, loopt langs stuwmeren en mijnschachten. In Sankt Andreasberg is de zilvermijn Grube Samson tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen en te bezoeken. Ook het Harzer Roller Museum over de kanarieteelt, het Bergwerksmuseum over het leven van de mijnwerkers en het National Parkhaus, een hands-on natuurmuseum, zijn zeer de moeite waard. In de Scheune zijn regelmatig exposities van kunstenaars en in de kerk vinden vaak concerten plaats. De goed geconserveerde stad Goslar ligt op een half uur rijden en is een absolute aanrader met marktplein, vakwerkhuizen en museum voor moderne kunst. In Das Alte Haus is een kast vol informatie te vinden over de omgeving.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen1-9Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 500 (dit is een 'vanaf'-prijs) per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants0,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Wintersport

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)573

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBraunlage, GoslarDichtstbijzijnde dorpSankt Andreasberg