1. Duitsland
  2. Hessen
  3. Weinbach
  4. Landferienhof Thomé
image

Landferienhof Thomé

Locatie en atmosfeer

Landgoed Alt Schwartenberg, waarop deze pluimveeboerderij ligt, bevindt zich in het Naturpark Hoch-Taunus, zo’n 50 kilometer ten noordwesten van Frankfurt am Main. Er worden kippen, ganzen, kalkoenen, eenden en kwartels gehouden. Het uitzicht over de vallei, waardoor de rivier de Lahn stroomt, is prachtig. Naast twee appartementen op de boerderij zelf, wordt nog een vakantiehuis verhuurd in het dorpje Falkenbach. Alle onderkomens zijn met vier sterren bekroond door het Duits Bureau voor Toerisme.

Faciliteiten en aanbod

Appartement Zur Ente is 76 m² groot met woon-eetkamer, slaapkamer, keuken, badkamer met ligbad en berging. Het is geschikt voor twee tot drie personen. Het iets grotere Zur Henne (86 m²) heeft een woonkamer, twee slaapkamers, eetkeuken, badkamer met ligbad en berging. Het is geschikt voor vier personen. Beide appartementen zijn voorzien van satelliettelevisie, dvd-speler, stereo-installatie en telefoon. Bij de inrichting is rekening gehouden met mensen met een allergie. De keuken heeft een oven. De kinderwagen kunt u thuislaten, want ook daar is voor gezorgd. Er is een terras met uitzicht over de Lahnvallei. Vakantiehuis Zur Aussicht is een bungalow van 120 m² en staat in een rustige straat in het dorpje Falkenbach, drie kilometer van de boerderij.

Omgeving en activiteiten

Het bewogen middeleeuwse verleden van deze streek heeft vele burchten en ruïnes nagelaten. Zo werd Burg Gräveneck, thans een ruïne, in 1395 door graaf Filip van Nassau gebouwd in zijn strijd tegen het lokale riddergeslacht van Elkerhausen, die op hun beurt de wel gerestaureerde Wasserburg in Elkerhausen bouwden. Natuurpark Hoch-Taunus biedt uitgebreide wandel– en fietsmogelijkheden, bijvoorbeeld over de Weiltalweg langs de rivier de Weil of dichterbij langs de Lahn. De tot 12 meter hoge rotswanden uit kwartsgesteente van de Eschbacher Klippen, even ten noorden van Usinger (25 km), zijn een bijzonder natuurfenomeen. Hetzelfde geldt voor de kristalgrot Kubach bij Weilburg (5 km). De stad Limburg an der Lahn, met zijn laat-Romaanse kathedraal, is een leuk dagtripje.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen10Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 280 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 455 per eenheid

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt12 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)150

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Akkerbouw, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadWeilburg (7km)Dichtstbijzijnde dorpWeinbach (4 km)