1. Duitsland
  2. Schleswig-Holstein
  3. Cismar-Grönwohldshorst
  4. Hof Klostersee
image

Hof Klostersee

Locatie en atmosfeer

Hof Klostersee ligt vlakbij de Lübecker Bucht aan de Oostzeekust. Op 90 hectare weilanden en akkerland worden melkvee, kleinvee, runderen, geiten en varkens gehouden. Er worden brood en zuivelproducten geproduceerd en verkocht. Bijzonder is de aanwezigheid van een plantenzuiveringsinstallatie. Hof Klostersee wordt mede in stand gehouden door een seniorenwoonproject. De deelnemers zetten zich zeer actief in voor het onderhoud van de boerderij, de vakantiewoningen en het omliggende land.

Faciliteiten en aanbod

Voor de gasten zijn er drie tweepersoonskamers met wastafel en gebruik van gemeenschappelijke keuken, douche en toilet. Daarnaast zijn er in een voormalig arbeidershuis op 300 meter van de boerderij vijf vakantiewoningen (50-60 m2) te huur voor vier tot zes personen en alle met twee slaapkamers. U beschikt er over een keuken, bad en/of douche, wasmachine en koelkast. Voor kinderen is een reductie op de prijs mogelijk. Er is een winkel met een vrijwel compleet assortiment natuurvoedingmiddelen die deels uit eigen productie komen, zoals zuivel, brood, meel, granen, vlees en worst. Er is op de boerderij veel ruimte voor kinderen om lekker te ravotten, bijvoorbeeld op de speelweide, in de zandbak, op de schommel. Ook zijn er kleine dieren die zij mogen verzorgen. Er zijn fietsen te huur en badmintonrackets. Als u wilt, kunt u meehelpen in de stal, de bakkerij, de tuin of de kaaskelder. Een kampvuurplek en barbecueplaats zijn aanwezig. Buiten het vakantieseizoen kunnen er workshops worden gehouden op basis van volpension.

Omgeving en activiteiten

De boerderij ligt in het glooiende cultuurlandschap Holstein. In de kuuroorden en badplaatsen in de omgeving vinden regelmatig concerten en andere uitvoeringen plaats. Het nabijgelegen Cismar is een kunstenaarsdorp met een klooster en natuurmuseum. ‘s Winters kunt u skiën en langlaufen bij de Bungsberg, met 168 meter het hoogste punt van Schleswig-Holstein en het noordelijkst gelegen wintersportoord van Duitsland. In Grömitz en Kellenhusen worden natuurexcursies georganiseerd.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits

Logies

Aantal personen± 6Aantal kamers3Prijzen op aanvraag

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen20Aantal huisjes/appartementen5Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen producten

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)< 100

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Fruitteelt, Akkerbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadNeustadt i H
Dichtstbijzijnde dorp