1. Duitsland
  2. Schleswig-Holstein
  3. Malente
  4. Hof Hafkamp
image

Hof Hafkamp

Locatie en atmosfeer

De boerderij van Elke en David Wilkens ligt op een steenworp afstand van het Diekmeer midden in een pittoreske streek ten noorden van de tweede stad van Duitsland, Hamburg. De omgeving is licht heuvelachtig en er zijn tal van kleine en grotere meren. Daarom wordt het ook wel Holsteinische Schweiz genoemd, naar het gebied dat enige gelijkenis vertoond: het noordwesten van Zwitserland. De boerderij wordt volgens ecologische principes geleid: zonnecollectoren en het hout van de omringende heggen zorgen voor warmte en 's zomers loopt het vee vrij over de weilanden.

Faciliteiten en aanbod

De appartementen zijn geschikt voor twee tot vijf personen en beschikken, afhankelijk van het oppervlak, over één of twee slaapkamers. Alle verblijven zijn voorzien van een muziekinstallatie en WLAN. Door de grote ramen of vanuit de loggia's heeft u een panoramisch uitzicht over de boomgaarden en het meer. Uw kinderen kunnen kennismaken met de boerderijdieren of gaan kanoën.

Omgeving en activiteiten

De heuvels zijn gelukkig vrij laag zodat u voldoende gelegenheid heeft om de omgeving met de fiets te verkennen. Een fietstocht kunt u ook prima combineren met een vijfmeren-boottocht. Wat dacht u van een wandelrondje Dieksee? De 12 kilometer om dit meer kunt u in drie uur afleggen, als we de pauze om te genieten van Kaffee und Kuchen in de naburige boerderijcafé even niet meerekenen. Stap in Malente zeker ook eens in de trein voor een schilderachtig ritje door bossen en velden. Natuurlijk mag u een dagje strand en zee niet overslaan, dus neem plaats in een van die karakteristieke 'Strandkörben' aan de Oostzeekust. Voor marsepein-liefhebbers is een visite aan de historische passagiershavenstad Lübeck (60 km) zonder meer verplicht. Of breng een bezoek aan de bekende onderzeeër U995 in die andere belangrijke havenstad Kiel (50 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen16Aantal huisjes/appartementen4Prijs kleinste eenheid per week€ 336 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 616 per eenheid

Maaltijden

Afstand tot supermarkt1,5 kmAfstand tot restaurants1,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Poel, ven, meer

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPlön (10 km)Dichtstbijzijnde dorpMalente (2 km)