1. Duitsland
  2. Niedersachsen
  3. Thomasburg
  4. Campingplatz Heidehof Radenbeck
image

Campingplatz Heidehof Radenbeck

Locatie en atmosfeer

Camping Heidehof in Radenbeck ligt tussen Lüneburg, de rivier Elbe en het Göhrde-woud. De camping is omgeven door velden en bossen in een idyllisch, zacht glooiend landschap. De Heidehof zelf is een meer dan 100 jaar oude boerderij, die een gezellige sfeer ademt. Het hoogwaardige sanitair is meerdere jaren achtereen door de Duitse verkeersvereniging ADAC met een prijs onderscheiden. De camping draagt het milieu hoog in het vaandel. Zo wordt alle elektriciteit opgewekt uit 100% hernieuwbare energiebronnen. Het kleinschalig verkavelde landschap en de plattelandsrust maken de omgeving uitermate geschikt voor wandelingen en fietstochten.

Faciliteiten en aanbod

De camping heeft 82 plaatsen, waarvan de meeste zijn verkaveld. Oude bomen geven de camping een landelijke sfeer. Het gezellige restaurant met buitenterras, gehuisvest in de oude hofboerderij, serveert avondmaaltijden. Een campingwinkeltje verkoopt broodjes en lokale producten. Verder is er een vijver met natuurlijk bronwater om in te zwemmen en een speeltuin. Tenten kunnen in de weide of op een gewone staanplaats worden opgezet. Huisdieren zijn toegestaan, mits goed onder controle gehouden.

Omgeving en activiteiten

In de lokale bouwstijl zult u de voor de regio kenmerkende vakwerkarchitectuur herkennen. Een mooi voorbeeld hiervan is de oude watermolen in het nabijgelegen Wennekath. Nog ouder is de stenen kerk van Thomasburg of de prehistorische grafheuvels, die u midden in het landschap kunt aantreffen. Of wat dacht u bijvoorbeeld van een Draisinetochtje? Dit in vergetelheid geraakte vervoermiddel is in Bleckede nieuw leven ingeblazen. Met een Draisine, een pedaal- of handaangedreven kar op rails, kunt u de charme van een oud spoorwegtracé beleven. De Elbe stroomt niet ver van de camping door het prachtige biosfeerreservaat Elbtalaue, met zijn oude stroomruggen en verzande rivierbochten. Hier liggen verschillende lange-afstands-fietsroutes, waaronder de Mecklenburgische Seen Radweg en de Elberadweg. Imposant is ook de scheepshefbrug bij Scharnebeck in het Elbe-Seitenkanal, die schepen de 35 meter verschil in hoogte tussen de Elbe en het achterland laat overbruggen. Lüneburg, met zijn rijke verleden als ‘zoutstad’ en baksteengotiek, ligt op nog geen 20 kilometer.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen82prijs per persoon€ 5Prijs tent per nacht€ 2-3Prijs caravan/camper per nacht€ 4-6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs voor het parkeren van uw auto€ 0-2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt10 kmAfstand tot restaurants0 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)50

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLüneburg (17km)Dichtstbijzijnde dorpThomasburg (2km)