1. Duitsland
  2. Brandenburg
  3. Gartz
  4. Ferienhof Salvey Mühle
image

Ferienhof Salvey Mühle

Locatie en atmosfeer

Ferienhof Salvey Mühle ligt 140 kilometer ten noordoosten van Berlijn en slechts vijf kilometer van de Poolse grens nabij Stettin. Het is gelegen aan de noordrand van het Duits-Poolse Naturpark Unteres Odertal, dat aan weerszijde van de benedenloop van de vier kilometer verderop gelegen grensrivier de Oder ligt. Dit 750-jaar oude monument is de enig overgebleven van vijf watermolens, die ooit langs het stroompje de Salvey stonden. Aan deze geschiedenis is een museum gewijd. De oude molen is op ecologisch verantwoorde wijze omgebouwd tot vakantieverblijf.

Faciliteiten en aanbod

Dat u hier in een eeuwenoud monument verblijft zal u niet ontgaan. De lemen muren zijn weliswaar in vrolijke kleuren geschilderd, maar de massieve plafondbalken ademen een historische en landelijke sfeer. Elk appartement bestaat uit twee kamers en een badkamer met ligbad. De ruime en goed gesorteerde keuken deelt u met de andere gasten. Buiten wacht u een grote en sfeervolle tuin met terras. De hoge muur van de oude molen is begroeid met een, vooral in de herfst, indrukwekkend kleurende klimop. De eigenaar biedt naar wens ook de volgende arrangementen aan: fietspakket (5 nachten), kanopakket (3 nachten), wildernistoer (4 nachten) en kraanvogeldagen (2 dagvullingen).

Omgeving en activiteiten

Het heuvelachtige dijklandschap nodigt uit tot het maken van fiets- en wandeltochtjes in de omgeving, zeker met de Oder-Neiße-Radweg in de buurt. Het ‘Tal der Liebe’, een negentiende eeuws landschapspark aan de Poolse oever van de Oder even ten zuiden van de stad Schwedt, biedt mooie uitzichten over de Oder. Stettin, de hoofdstad van het oude vorstendom Pommeren en tot de Tweede Wereldoorlog in Duitse handen, is een bezoek meer dan waard. Helaas is nog maar weinig historisch erfgoed na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog echt hersteld en in die zin geeft de stad daarmee meteen ook iets prijs van de na-oorlogse politiek van het Oostblok. De Jacobskathedraal en het stadhuis zijn echter wel weer in volle glorie te zien.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen8Aantal kamers4Prijs eenpersoonskamer per nacht49Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 60 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen16Aantal huisjes/appartementen1Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 4Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Overdekt zwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)12

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGartz (8 km)Dichtstbijzijnde dorpTantow (2 km)