1. Duitsland
  2. Sachsen
  3. Altenberg
  4. Milchschafhof Bärenstein
image

Milchschafhof Bärenstein

Locatie en atmosfeer

Deze biologische schapenboerderij ligt in de Sächsische Schweiz, een streek die met het Elbsandsteingebirge een in geologisch opzicht uniek landschap laat zien. Dit gebergte is een oostelijke uitloper van het Ertsgebergte, dat de natuurlijke grens met Tsjechië vormt. De boerderij ligt twee kilometer buiten het dorpje Bärenstein, dat zijn naam dankt aan een 898 meter hoge basalt-tafelberg. De in 1946 gebouwde hofboerderij heeft een eigen kaasmakerij, een kleine boerderijwinkel en stallen voor zo’n 45 schapen. Van de lente tot de herfst wroeten er een paar vrijlopende zwijnen rond. De boer fokt zwarte Oost-Friese stamboekschapen. Van de melk worden yoghurt en kaas gemaakt, maar ook de huid, de wol en het vlees worden tot allerlei producten verwerkt.

Faciliteiten en aanbod

Er is één appartement met slaapkamer voor twee personen en een woonkamer met een slaapbank voor eveneens twee personen. Verder zijn aanwezig een badkamer met douche en toilet, een keuken met zithoek, fornuis en een koelkast. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen. Afhankelijk van het seizoen zijn verse producten als schapenkaas, yoghurt en de vleesproducten van schapen en varkens verkrijgbaar. De boer geeft u graag een rondleiding over de boerderij en als tegenprestatie kunt u hem helpen bij het tellen of melken van de schapen.

Omgeving en activiteiten

Het natuurlandschap is enorm veelzijdig. U treft hier uitgestrekte bossen, bergweiden, moerassen en een uniek tafelberglandschap aan. In de wijde omgeving en tot ver over de grens met Tsjechië zijn er vele gemarkeerde wandel- en langlaufpaden. Langlaufen en skiën zijn gebruikelijke manieren van vervoer in dit gebied, dat bekend staat om zijn strenge en langdurige winter met veel sneeuw. Een greep uit de verdere mogelijkheden: een bezoek aan het Georgenfelder Hochmoor in natuureservaat Geisingberg, de Burg Weesenstein met museum en brouwerij, horlogestad Glashütte met zijn klokkenmuseum, slot Lauenstein met valkerij en Osterzgebirgsmuseum en de bezoekersmijn in Zinnwald. Dresden ligt op 35 kilometer afstand.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 245-266 per eenheid

Maaltijden

Levensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAltenberg (12km)Dichtstbijzijnde dorpBärenstein (2km)