1. Tsjechië
  2. Zlín
  3. Dolní Bečva (Vsetín, Moravië)
  4. Kemp pod Lipami
image

Kemp pod Lipami

Locatie en atmosfeer

Camp Pod Lipami is een eenvoudige, kleinschalige camping in Dolní Bečva, niet veraf gelegen van het berggebied Beskiden, dat weer onderdeel is van de Karpaten. De bergen zijn befaamd om het natuurschoon en trekken ‘s zomers vele wandelaars en in de winter skiërs. U kunt er vanuit de camping direct op uit trekken. De oorspronkelijke bewoners in dit gebied kwamen uit de Roemeense landstreek Walachije en hebben met de bijzondere houten bouwstijl in deze streek overal hun sporen nagelaten.

Faciliteiten en aanbod

Op de camping is een overdekte ruimte waar u terecht kunt bij slecht weer. In het dorpje Dolní Bečva vindt u een supermarkt voor de nodige boodschappen en enkele restaurants. In de rivier de Bečva op 200 meter kunt u lekker zwemmen.

Omgeving en activiteiten

In de bosrijke omgeving van de camping kunt u heerlijk wandelen en fietsen. U kunt naar de houten kapel, die is gebouwd volgens de Walachijse traditie, op de top van de Radhošť waar de oude Slaven hun god Radegast aanbeden. De 1018 meter hoge berg Pustevny met de uit de 19e eeuw daterende vakantiehuizen van de hand van architect Dušan Jurkovič en voorzien van prachtig houtsnijwerk is vanuit Frenstat nad Radhostem met een stoeltjeslift bereikbaar. Daarnaast zijn er schitterende wandelroutes, die u over de belangrijkste bergkam van dit gebied voeren. In Rožnov pod Radhoštěm is het uit 1924 daterende Walachijse openluchtmuseum, tegenwoordig een nationaal cultureel monument, waar bijzondere houten gebouwen en ambachten te bekijken zijn. In Karolinka kunt u een bezoek brengen aan de glasfabriek.

Algemene informatie

Openingstijden camping15-06 t/m 31-08ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

prijs per persoon€ 1,50Prijs tent per nacht€ 2Prijs caravan/camper per nacht€ 2Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs voor het parkeren van uw auto€ 1,50

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants0,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Kuuroord

Wintersport

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)422

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadRožnov pod Radhoštěm Dichtstbijzijnde dorpDolní Bečva